U trendu

Rogue Warrior (1)

Možda nikada niste čuli za igru Rogue Warrior. Ako i niste – još bolje. Ionako je reč o veoma lošoj igri. Nakon što odgledate uvodni trejler za igru, bićete veoma zaintrigirani. Pogotovo je zvuk oružja dobro prikazan. Međutim, kada je prvi put pokrenete, neće vam biti dobro. Priča je neverovatno loša. Ipak, evo nekoliko rečenica da znate o čemu se radi. Zovete se Dik Marčinko (da, prezivate se Marčinko, neverovatno) i član ste poznate jedinice SEAL. Vaš GPS sistem nije baš dobro radio, pa ste zalutali negde u Severnoj Koreji. Lutajući tako, čuli ste da Korejci planiraju nekakav napad nuklearkom, ali nije vam bilo baš sve jasno, jer je radio bio uključen, a tada se s njega čula vaša najdraža pesma. Koncentracija je opala na nulu. Inače, da završimo, Koreja želi da zajedno s Rusijom izazove novi svetski rat. Dakle, mesto radnje je Koreja, a vreme 1980. godina. Prežvakano i dosadno.
Rogue Warrior je taktičko šunjanje i pucanje iz prvog lica. Tačnije, Rogue Warrior je wannabe Stealth FPS. Nikako ne možete da odlučite da li je u stvari pravi, čistokrvi FPS s filozofijom "udri po svemu što se pomera" ili jedan taktički stealth. A Rogue Warrior je baš to – kombinacija ta dva žanra koja mu nimalo ne pristaje. Borba protiv Korejaca je laka, jer su svi oni verovatno padali na godinu tokom školovanja, pa su ipak nekako završili večernju školu. Stvar ne popravlja ni najteži nivo. Korejci su najgluplji ljudi u video igrama. Oružje je nekako malobrojno za ovaj žanr, ali je zato zvuk dobro dočaran. Kalašnjikov zvuči kao u stvarnosti, snajper takođe, pištolj nije ništa lošiji, kao ni ostalo.
Municije ima na pretek, tako da nema brige oko toga, a pošto je ovo i nekakva stealth igra, nož će vam biti od velike koristi iako ne možete da ga koristite u bilo kojem trenutku (iz neobjašnjivih razloga). Zapravo, nož ne možete koristiti čak ni u onom trenutku kada je predviđeno da ga upotrebite. Naime, kao da se zablokira i jednostavno neće. Posle nekoliko agresivnih pritisaka po tasteru može da proradi, ali do tada će vas opaziti Korejci i počeće da pucaju po vama. Nisu baš toliko retardirani, iako glupi sigurno jesu. U igri postoji i sistem zaklona koji solidno funkcioniše, ali ne može se meriti s nekom ozbiljnijom igrom.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar