U trendu

Rogue Warrior (2)

U igri postoji dobra mini-mapa, koja će vam poslužiti za navigaciju u prostoru. Ne biste se izgubili ni bez nje, jer igra nije previše slobodna. Sve je striktno određeno – kud morate ići, pa neće biti flankiranja, pentranja po krovovima i tako dalje. U stvari, ovog poslednjeg i nema, jer ne možete da skočite. Zašto? To ne znaju ni oni koji su igru pravili. Kontrole su jako loše programirane, tako da nemojte ni počinjati igru a da ne podesite tastere kako to i dolikuje. Na primer, space je za zumiranje, desni taster za bacanje bombi i tako u nedogled. Navikli smo da nam tasteri budu malo izmešani, ali baš ovako ne.
Šta ima da se još kaže o igri? Ništa, verovatno, jer ćete ovu igru instalirati i deinstalirati. Rogue Warrior je neodlučan. Ne zna šta želi da bude – da se šunja ili da razara. Kombinacija toga ne funkcioniše, što se može videti iz priloženog. Najnoviji primer, igra The Saboteur, koji je neka mešavina ta dva žanra, funkcioniše. Više bismo voleli da vidimo Marčinka u stealth pokretima nego u nabijenoj akciji, a i igra bi bila zanimljivija publici. Ipak je previše igara s tematikom iz Drugog svetskog rata koje su nabijene akcijom. Rogue Warrior bi bio mnogo zanimljiviji s nekakavim totalnim stealth-om u kombinaciji s Drugim svetskim ratom.
Nekako smo već navikli da pored lošeg gameplay-a ide dobra grafika, ili obrnuto, ali u ovom slučaju – ne. Još jedna tačka gde nas Rogue Warrior razočarava jeste grafika. Sve izgleda tako bledo, tako nikakvo. Igra koristi, moglo bi se reći, već staromodni Unreal Engine 3, koji još pri tom i nije iskorišćen kako treba. Teksture su razmrljane, likovi nisu detaljni (Marčinko je možda izuzetak) i nekako "plastično" hodaju, a i sve je "oštro". Dobro, nije baš sve crno, svetlosni efekti su u redu, a zvuk je verovatno jedini veći plus igre. Rečeno je već ranije da je zvuk dobro dočaran. To stoji, ali zato je tu loša glasovna gluma da sve upropasti. Marčinko govori nepotrebne komentare i slične gluposti. Sve u svemu, ispod proseka. Ako imate jak želudac i ako možete da pretrpite mnogobrojne mane, onda se prepustite igri. Međutim, ako nemate vremena za bacanje, odigrajte neku "normalnu" igru, a ovu u širokom luku izbegnite.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar