U trendu

SBK X Superbike World Championship (1)

Motori, paljenje guma, trke, možemo nabrajati dalje ako hoćete. Za razliku od automobilskog trkanja, moto-trke su uvek imale svoju posebnu trkačku draž, "ono nešto" čime privlače brojne ljubitelje trka na dva točka. Speed, courage and adrenaline: live again the extreme challenge of the Superbike World Championship, ili skraćeno SBK X (SBK 2010, SBK 10), osveženje je na tržištu igara.
Adrenalinske trke visokoturažnih oktanskih mašina na dva točka paliće asfalt i vaš mozak. Odvrnite zvučnike do kraja i probudite komšije. Pred vama je punokrvna simulacija vožnje, odlične moto-trke, bez konkurencije, i to doslovce, jer druge slične igre i nema na tržištu. Na vama je da odaberete hoćete li da trenirate, vozite prvenstvo ili da razvijate svoju karijeru. Šta god da izaberete, Superbike, Supersport ili Superstock 1000, bilo simulaciju ili arkadni mod, trkačka sezona je pred vama.
Za početak, sve je licencirano, i to je dobro. Na samom početku morate da kreirate vozača s kojim ćete nastupati. Kada izaberete vozača, birate tim za koji ćete voziti, s kojim potpisujete ugovor na određeni broj godina. U ugovoru vas oni vežu da na kraju prvenstva morate biti najmanje, na primer, 24. od 28 vozača. Zvuči jednostavno i na prvi pogled lako, ali baš i nije tako. U odnosu na stariji SBK 09 ovu su igru malo "zategnuli", tako da ćete morati da vozite mnogo bolje kako biste držali korak s konkurencijom. Ekipa odlično vozi, motori su brzi, a svaka greška skupo se plaća.
Naravno, u celoj priči postoji jedna dobra stvar, a to je da motor možete veoma dobro podesiti za svaku trku. Naime, vaša ekipa mehaničara u boksu je prava, svako odlično odrađuje svoj posao, tako da će vas i savetovati, testirati vam motor, odraditi telemetriju i podesiti najvažnije delove kao što su suspenzija, kočnice, menjač i lanac. Kada ste to sve dobro složili, krenite u trke. Kao i u pravom prvenstvu, pre same trke vozićete dva treninga, zatim kvalifikacije za startno mesto, a posle toga sledi zagrevanje i sama trka. Na samom startu stisnite maksimalno gas i kad se ugasi crveno svetlo, ubacite u prvu brzinu i samo po gasu. I ovde važe sva ista pravila kao i kod drugih trkačih igara iako ima nekih razlika. Sada ćemo se kratko osvrnuti na ono na šta morate da pazite.
Za početak, podsećamo vas da se radi o motorima, što znači da će se često dešavati da sletite s motora. Posebno su važni ulasci u krivine i izlasci iz njih, tako da ćete tu i te kako morati da pazite. Primetićete da ćete u vožnji moći da se "gurate" s drugim vozačima, pogotovo u krivinama, ali i to ima svoje granice. Posle nekoliko trka nadamo se da ćete shvatiti kako treba voziti. Ali, nemojte se zaletati. Bolje je u krivinu ući s manjom brzinom, nego "orati" motorom po pesku, pošto to vrlo često završava padom. Istina, možete pokušati da dostignete ostatak ekipe, ali jedno je dostići, a drugo prestići.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar