U trendu

SBK X Superbike World Championship (2)

Vaši protivnici nisu blesavi, znaju da voze i uzlaze po idealnoj putanji u krivine, tako da ćete morati da pronalazite način kako da ih zaobiđete. Ne, nećete uspeti na ravnim delovima staze, uglavnom su brži. Šta onda uraditi? Ima jedan štos. U stvari, nije štos, nego jednostavan zakon fizike. Pre ulaska u krivinu zakočite delić sekunde kasnije od protivničkih vozača, ali dovoljno da se nađete ispred njih, tako ćete moći da odaberete bolju putanju, a oni će ostati iza vas. To posebno treba da iskoristite na početku trka, kada su svi zgusnuti i kada možete da prestignete i po desetak motora.
Još jedan dobar savet bio bi da, kad nailazi krivina, skrenete nešto ranije nego što ste zaista mislili. Teško je to rečima objasniti, ali probajte i biće vam jasno šta smo time hteli da kažemo. Iako igranje nije na onoj visini koju smo očekivali, jer ćete se "mučiti" s upravljanjem motorima, tu vam ne možemo pomoći. Pored samog trkanja, ima mnogo dodatnih sitnica kojima se SBK X može pohvaliti. Tasterom F1 dobijaćete korisne savete koji vam mogu pomoći u karijeri.
U delu koji se zove Test Bench moći ćete da uživate u pravim pravcatim zvukovima motora. Dalje, svaki motor zaista ima drugačije karakteristike, pa čak i svaki vozač drugačije vozi motor, to jest drugačije sedi na motoru. Tu su se autori igre poprilično dobro iskazali. Kako završavate pojedine trke, raste vam (ili pada) reputacija pomoću koje "otključavate" dodatne opcije, moto-dodatke i slične sitnice koje će vam pomoći u vožnji ili karijeri. A da ne spominjemo multiplejer u kojem može učestvovati i do 16 igrača. Sve u svemu, ovim delom igre smo zadovoljni. Još da ima malo više statistike, bilo bi još bolje.
Rekli bismo, korektno napravljeno, ali ne dalje od toga. Istina, nema trzanja, sve ide glatko i zaista nema nikakvih problema, ali da smo se očarali igrom i videli nešto novo – zaboravite. Najkraće rečeno, već viđeno. Ili još bolje, nema ništa (značajno) novo u odnosu na prethodni nastavak. Zvuk i muzika su standardno dobri i tu se nema šta previše reći. O igranju bi se moglo govoriti, jer baš i nije na najvišem nivou. Naime, komande nekako reaguju sporije nego što bi trebalo, na šta ćete se posle nekog vremena naviknuti, ali to jeste iritantno.
Ovaj naslov govori sve. Igru SBK X Superbike World Championship ne možete uporediti s nekom drugom simulacijom moto-trka kad druge igre i nema. Neki će pitati a šta je sa MotoGP, ali poslednja verzija je izašla 2008. godine. Postoji novija verzija za Wii, koliko se zna, ali to se ne može porediti.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar