U trendu

Shrek Forever After: The Final Chapter (1)

Evo nam zelenog nezgrapnog Šreka u igri Shrek Forever After u novim zanimljivim avanturama. Postao je primer porodičnog čoveka, pardon, ogra. S Fionom je odgajio tri mala ogra i u potpunosti izgubio svoj divlji karakter. U ovoj avanturi Šrek čezne za danima kada je bio samo običan ogar. Sada je na prevaru sklopio dogovor sa slatkorečivim trgovcem Rampelstilskinom (Rumplestilskin). Bolje da i ne znate šta sve očekuje Šreka, ali i sami znate po crtaćima da mu nikada nije bilo lako. Tako će se brzo naći u problemima, ništa čudno.
Ispašće da ogre i dalje love i proganjaju kao neprijatelje, Rampelstilskin je kralj, a Šrek i Fiona se nikad nisu sreli. Na našem junaku je da sve to ispravi, spase prijatelje i celi svet i, što je najvažnije, da ponovo osvoji svoju voljenu Fionu. Igru je, zanimljivo, napravila kineska softverska kuća Xpec, koja stoji iza mnogih zanimljivih gejmerskih naslova. Već na samom početku zaključićete da vas očekuje šarena grafika, zanimljivi komentari, odlična muzika i mnogo zabave.
Ono što prvo i osnovno morate da znate, a što će vas pratiti tokom cele igre, jeste timski rad. Da, u igri nećete moći da napredujete ako ne razmišljate timski. Naime, istovremeno vodite četiri lika: Šreka, Fionu, mačka u čizmama (Puss In Boots) i magarca (Donkey). U stvari, možete da igrate u singleplayer ili kooperativnom modu do četiri igrača. Druga važna stvar koju morate da znate je da svako od njih ima svoje jedinstvene veštine koje će vam pomoći u napredovanju kroz igru. Drugim rečima, jedno bez drugog ne može. To je osnova igre.
Na početku ćete se sresti s nekoliko drvenih buradi koje morate da razbijete. Iz buradi iskače novac – koji ćete, naravno, pokupiti – a taj novac će vam dobro doći kasnije da, na primer, platite tri bela miša da vam reše neke zagonetke. Takođe, u kampu ogrova moći ćete za te zlatnike da kupujete radne dodatke (power ups). Primetićete da su neka burad napunjena dinamitom. E, tu do izražaja dolazi timski rad. Fiona zna da zapali fitilj na buretu i da pobegne, pa je za to i iskoristite. Šrek je dobar u fizičkim poslovima, magarac je odličan za otvaranje katanaca i vrata, dok je mačak spretan penjač i može da dođe do vrlo teških lokacija.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar