U trendu

Shrek Forever After: The Final Chapter (2)

Još jedna važna stvar pored pretraživanja terena i rešavanja raznih zagonetki i mozgalica jesu borbe. One su napravljene simpatično i vrlo su jednostavne, tako da verujemo da tu nećete imati problema. Ono što morate da znate je da u donjem desnom uglu ekrana imate četiri srca (na početku, kasnije se broj srca povećava), koja označavaju vaš život. E, sad pamet u glavu i malo logičnog razmišljanja. Ako u borbi, na primer, Šrek jako nastrada i ostane mu samo jedno srce, brzo se prebacite na drugi lik (Fionu, mačka ili magarca) i nastavite borbu. Bitno je da čuvate sve likove. Srca ćete moći da zaradite ako se dobro mlatite, kao i neke druge power ups, ali i u već ranije spomenutim bačvama, iz kojih, pored novca, može da iskoči i poneko srce.
Prilikom same borbe imate dva udarca, primarni i sekundarni. Dobar trik u borbi je da sekundarnim udarcem omamite protivnika (Šrek urla, Fiona trubi, magarac peva, a mačak izbulji oči), a onda ih udarite primarnim udarcem. Bitno je da napravite niz udaraca, a da oni vas ne udare, tada će se pojaviti dodatni power ups-ovi koje možete da pokupite.
Uglavnom, igra je vrlo jednostavna. Sve što treba da znate pisaće vam na ekranu, pa čak i strelica koja vam pokazuje kuda treba da idete. Kad priđete nekom predmetu, pojaviće se oblačić s likom koji može da uradi nešto s tim predmetom. Ima toga dosta da se odigra, zato nemojte gubiti vreme nego nabavite igru i zabavite se. Mi vam tu ne možemo više ništa pametno reći, osim da ćete igrati u dva sveta, normalnom i alternativnom, i da ćete moći da pronalazite i neke tajne lokacije i predmete. I to je to.
Grafika je možda čak i jači deo igre. Sasvim je solidna, vesela, šarena i zabavna. Sve funkcioniše glatko i bez ikakvih problema. Istina, tu i tamo Šrek i ekipa zapnu za koji kamen ili neku drugu prepreku, ali naviknućete se. S druge strane, reći ćemo da je sve recimo malo iznad proseka. Zvuk je možda još jača strana igre, a zavisno od igre on se menja, od prepoznatljive filmske muzike do nekih muzičkih numera koje poznajete kao velike hitove. Sve u svemu lepo, veoma prijatno.
Igra i nije tako loša, a to kažemo zato što od nje nismo mnogo ni očekivali. Kad god se u rukama nađe igra koja je rađena po filmu (ili obrnuto), prvo što se pomisli jeste to da je u pitanju još jedan od načina da se zaradi novac. Skoro sve igre tog tipa su katastrofa, tako da smo i od ove očekivali totalni fijasko. Ipak, posle nekoliko sati igranja, shvatićete da i nije tako loša. U prvom redu će zadovoljiti mlađe igrače, a vama starijim okorelim igračima predlažemo da nabavite neku malo "inteligentniju" igru, koja ima jače zagonetke i mozgalice.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar