U trendu

Sniper: Ghost Warrior (1)

Za igru Sniper: Ghost Warrior studio City Interactive pozajmio je Chrome Engine IV, koji ste videli u igri Call of Juarez. Priča i zaplet su, kako to već obično biva za ovu kategoriju igara, jedva vredni pomena, ali recimo samo da se radnja odvija na fiktivnom latinoameričkom ostrvu Isla Trueno, gde je na vlasti vojna hunta sa zloglasnim generalom Vaskezom na čelu. Ugnjetavanje lokalnog stanovništva, likvidacije civila i političkih neistomišljenika postaju svakodnevica, a jedini koji se tom zlu mogu suprotstaviti jesu pobunjenici potpomognuti vašom malom jedinicom elitnih komandosa snajperista (tipa "hodajući žbun"), koji će u seriji misija likvidirati ključne ljude i razbiti paravojne jedinice nove vlasti i na ostrvo doneti mir, slobodu, demokratiju, Mekdonalds i "koka-kolu". Dakle, standardno i u ovom slučaju nebitno.
Poljski engine nije poslednji krik tehnologije, da se razumemo. Skloni smo zaključku da je razvijen više iz potrebe smanjivanja troškova i nužde nego da na tržištu konkuriše Crytek-u ili Unreal Engine-u. Uprkos tome, igra u globalu uspeva da izgleda sasvim pristojno, barem većim delom. Isla Trueno je prikazan u stilu tropskog ostrvceta na kojem, pored uvek prisutne džungle, postoje i naseljeni delovi, fabrike, nalazišta nafte, kamenolomi, luke, hramovi itd. Igra pomalo podseća na (nešto ružniji) Far Cry. Prikaz otvorenih prostora i džungle je malo grub, ali uopšteno gledajući dobar, dok se u zatvorenim prostorima više ističu mane i neispoliranost engine-a. Modeli su siromašni, teksture grube, a osvetljenje loše. Takvih delova, na sreću, nema previše. U igri postoji muzika, ali je nećete dugo pamtiti; ni zvuk, odnosno zvučni efekti, za današnje standarde nisu ništa posebno.
Dakle, kao što verovatno nagađate, okosnica ove igre bili bi šunjanje, kampanje i snajperi, što je u online igrama možda kukavički (ali nije ništa manje zabavno), a ovde je osnova igre. Misije vas vode ka kontrolnim tačkama, od tačke do tačke. To se verovatno neće svideti svima i definitivno umanjuje replay value igre. U misijama vas obično prati kolega snajperista, koji vam može dati poneki koristan savet i pružiti pomoć.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.