U trendu

Sniper: Ghost Warrior (2)

Naoružanje se sastoji od raznih vrsta snajpera, a za nuždu tu su i nož i pištolj s prigušivačem. Postoje i misije u kojima se borite na prašinarski način, s dobrom starom jurišnom puškom. Ove misije su, recimo to odmah, najlošiji delovi igre i nejasna je politika razvojnog tima da skoro na silu ugura ove delove u koncepcijski potpuno drugačiju igru. Stvar je verovatno motivisana željom da se barem donekle konkuriše naslovima tipa Modern Warfare 2, što je za poljski razvojni tim nemoguća misija.
Snajperska mehanika je najzabavniji i najbolje izveden deo igre. Prolazite mapama po sistemu unapred predviđenih kontrolnih tačaka, gde tiho i atraktivno eliminišete neprijatelje. Unapred zadato i bez slobode, ali barem zato radnja zna da bude bolje režirana, a time i zanimljivija. Za precizne (glava) i udaljenije pogotke ponekad se aktivira Bullet Cam; kamera na holivudski način prati ispaljeni metak i usporeni pad nesrećne žrtve, što izgleda odlično. Otvoreni prostori izgledaju dobro, posebno zato što loš AI i nerealno ponašanje vaših neprijatelja na velikim daljinama najmanje dolaze do izražaja.
Neprijatelji su prilično opasni, ali, nažalost, ne na konzistentan način. Često vas precizno gađaju iste sekunde kad otvorite vatru, i to zamaskiranog i iza zaklona na velikoj daljini, a nekad bleje u vas sa nekoliko metara i ne reaguju, što valjda zavisi od ko zna čega. Bitna stvar koju treba pomenuti jeste to da igra simulira snajpersko gađanje na velikim daljinama prilično realistično (putanja metka pada, skreće pod uticajem vetra i slično). Srećom, na Easy i Medium modu postoji crveni kružić koji vam označava gde će tačno vaš metak da padne, ali se na Medium modu ne pojavljuje odmah. Igra je umereno teška i predstavlja izazov, što joj, naravno, ne računamo kao minus.
Sniper: Ghost Warrior nije visokobudžetni naslov, ali procesom mimikrije skoro pa uspešno imitira jednog. Ovo nije igra bez mana, ali uz manje izuzetke uspešno ih sakriva konceptom i realizacijom, a naglašava svoju zabavnost i dobre strane, tako da ispada bolja nego što zaista jeste. Snajper i sam gameplay zabavan je i dobro izveden, što je ipak glavna tema igre. Inače, igra košta 30 evra na Steam-u, pa ko voli ovakve naslove sa snajperom u glavnoj ulozi, uspeće da izvuče iz nje adekvatnu količinu zabave.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.