U trendu

Test Drive Unlimited

Davne 1987. godine, kada se pojavila prva verzija igre Test Drive, postavljeni su standardi koje su posle nje sledile sve trkačke simulacije. Need for Speed 3: Hot Pursuit, na primer, predstavlja jednu od igara koje slede svetao primer prve verzije Test Drive-a. Krenulo se s nastavcima, koji, nažalost, nisu bili ništa drugo nego bleda kopija prve verzije, daleko ispod nivoa koji je ova igra postavila. Danas je pred nama nastavak ove igre, koji – po rečima njenih tvoraca – treba da povrati sjaj potamneloj zvezdi.
Scenario igre gotovo da i ne postoji. Nema klasične radnje, sve počinje tako što igrač dolazi avionom na Havaje i početnim kapitalom kupuje kuću i svoja prva kola. E, sada počinje igra. A kada počnete da igrate, nema kraja. Veličina samog ostrva, kao i broj trka i samih izazova je tolika da ćete dugo igrati igru. Naravno, sam početak, kao i svaki drugi, težak je i mukotrpan. Počinjete s najslabijim kolima i polako napredujete. Kako stičete iskustvo i osvajate novac za uspešno odrađene zadatke, otključavaju se nova kola i nove kategorije igre. Tada igra počinje da sija punim sjajem. Nekoliko stotina modela automobila, kako unikata, tako i komercijalnih modela. Svi raspoloživi modeli su verna kopija originala i zaista je pravo uživanje voziti ih prelepim pejzažima Havaja. Modifikacije na vozilima su moguće i ima ih mnogo, ali se uglavnom odnose na same performanse automobila. Što se tiče izgleda automobila, tu nema puno pomoći – moguće je menjati samo boju. Pored automobila, na raspolaganju su vam i motori, ali oni su zastupljeni s malim brojem raspoloživih modela.
Pored standardnih trka, na raspolaganju su vam trke na hronograf, kao i trke gde imate zadatak da postignete najveću brzinu u toku najgušćeg saobraćaja… Takođe, postoje i specijalne misije, koje vam služe da sakupite novac. U toku tih zadataka potrebno je da prevezete, na primer, autostopere ili manekenke od tačke A do tačke B za određeno vreme. Jedina mana u ovom delu igre je nelogično ponašanje policije; u jednom trenutku vas jure, dok već sledećeg momenta, bez ikakvog razloga, odustaju od potere. Jedna od svetlih tačaka ove igre je i mogućnost igranja preko interneta, gde vozači mogu da rešavaju single player zadatke, ali u svakom trenutku mogu da izazovu jedan drugog i da se ogledaju u vožnji.
Ukupni utisak igre, što se tiče same grafike i zvuka, podjednako je dobar. Havaji su verno preslikan original iz stvarnosti, tako da se tu nema šta prigovoriti. Ima se utisak da je svaki metar puta i svako mesto na ostrvu verna replika originala. Sami automobili su priča za sebe. Detalji kola su urađeni do perfekcije i zaista je veliko uživanje voziti ih. Trud koji je uložen u kreiranje automobila, mora se priznati, na kraju se i isplatio. Sve deluje više nego verno i zaista imate osećaj da sedite za upravljačem nekoga ferarija ili poršea. Mali minus igra dobija za zvuk, koji nije na nivou grafike. Takođe, muzička podloga je veoma „tanka“, za razliku od samoga početka igre, to jest instalacije, gde je muzika fenomenalna.
Ovo je igra koja se ne igra samo sada i odmah. Svakodnevna doza je najbolji način da vam Test Drive Unlimited uđe pod kožu. Veliki broj misija i zadataka kojima igra raspolaže teško da će dovesti do toga da je ikada odigrate do kraja. Međutim, za prave ljubitelje automobila i brzine ovo je izazov koji treba dostići. Vrhunsko je uživanje kupiti što više kola i upravljati sa što više konja pod haubom jednog aston martina ili lamborgini dijabla.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.