U trendu

The Princess and the Frog

The Princess and the Frog je Diznijev animirani film, prvi posle dugog niza godina koji je urađen u klasičnoj tehnici ručno crtanih i animiranih likova i koji je na velika vrata vratio velike i raskošne muzičke numere koje su oduvek bile zaštitni Diznijev znak. Kao što je i red, paralelno s pojavom filma dočekala nas je i istoimena video igra, koju pre možemo okarakterisati kao porodičnu zanimaciju nego kao standardnu platformsku igricu namenjenu isključivo deci.
Igra The Princess and the Frog predstavlja inverziju klasične bajke o žapcu koga princezin poljubac pretvara u zgodnog princa, istovremeno smeštenu u realno okruženje američkog juga dvadesetih godina prošlog veka. Glavna junakinja priče je Tijana, sirotica iz siromašnog predgrađa Nju Orleansa, kojoj je životna želja da ispuni očev san o vođenju velikog, lepog i unosnog restorana. U celu priču ubrzo se uključuju novopridošla "bitanga" princ Navin, zli vudu vrač dr Fasilijer, gomila bizarnih sporednih likova i vrhunac filma – Tijanina transformacija u žabu nakon što pokuša da poljupcem skine prokletstvo koje je zadesilo pomenutog princa, takođe ga pretvorivši u kreketavog vodozemca.
Igra je bazirana na važnijim scenama iz filma, ali je koncipirana u nestandarnom formatu centralnog haba, koji predstavlja čvorište s koga odlazite na pojedinačne nivoe ili dodatne aktivnosti koje se progresivno otključavaju. Nivoi su inspirisani događajima i lokacijama iz filma, ali se, kao i pomenute aktivnosti, sve redom zasnivaju na buljuku manje ili više zabavnih mini-igara za celu porodicu koje kao inspiraciju imaju ples, igru i muziku, uz spremanje, serviranje i kuvanje hrane, kao i druge restoranske aktivnosti.
Igre i igrice mogu se igrati u društvu ili samostalno (ostale protivnike kontroliše kompjuter) i u njima se oseća hendikep miša kao kontrolera kojim ćete "razvijati testo" preko stola, jer je i više nego očigledno da je igra namenjena za Wii kontroler ili DS-ovu olovčicu. Kao predah od mini-igara koje odmotavaju dalju priču, tu su i sporedne zanimacije u vidu karaoke odeljka sa sjajnom džez muzikom za koju je zadužen aligator Luis, oblačenje i doterivanje Tijane u njenoj sobi pomoću gomile odeće i pratećih dodataka koje otključavate šarenim kuglama sakupljenim na nivoima, kao i seckanje i spremanje hrane u kuhinji prema nekom od mnogobrojnih recepata koje vremenom dobijate.
Sve ovo praćeno je dopadljivom i živopisnom grafikom (uz lošije animirane likove), pomenutom fantastičnom džez i bluz muzikom iz tog perioda i, nažalost, osećajem da će se uz ovu simpatičnu razbibrigu daleko bolje zabaviti vlasnici konzola Wii i DS.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.