U trendu

Tropico 3

U novom nastavku Tropiko se vraća korenima i ponovo vas stavlja u diktatorsku ulogu El Presidente-a, prepušta vam upravljanje karipskom ostrvskom državom i iskušava vaše menadžerske veštine. Na vama je da za svoj narod stvorite raj na zemlji ili da se pobrinete za svoj račun u švajcarskoj banci.
Igra nudi kampanju s ukupno 15 misija, gde u svakoj imate tačno određen cilj, zatim sandbox mod, za malo opušteniju igru, u kojem sami postavljate ciljeve i online izazove. Takođe, postoji i oko 50 dostignuća koja možete, ali ne morate ostvariti. Na početku kampanje imate mogućnost da napravite svog diktatora ili da izaberete jednog od 18 ponuđenih, među kojima je, naravno, i Fidel Kastro. Misije započinju tako što ste upravo izabrani za novog vođu male ostrvske države u Karibima, imate zadat cilj, a na vama je da odaberete kako ćete do njega doći i kakav ćete biti vođa.
Gradićete zgrade, određivati cene proizvoda i usluga, određivati visine plata i trošiti teško zarađeni novac svog naroda kako god želite. Na osnovu svojih akcija dobijaćete ili gubiti naklonost nekih od sedam političkih frakcija, pa će od toga na kraju zavisiti broj glasova koje ćete dobiti na izborima. Nezadovoljni narod će protestovati, a ako ništa ne preduzmete da udovoljite njegovim željama, izbijaće oružane pobune. Možete držati i govore u kojima ćete, kao pravi političar, davati lažna obećanja ili se osvrnuti na neki važan problem. Takođe, možete donositi i zakone, kojih je ukupno 40, i na taj način uticati na život na ostrvu, a vodićete i brigu o odnosima sa SAD i SSSR-om, čija će vam finansijska pomoć dobro doći. Svog diktatora možete odvesti u šetnju ulicama, držati govore s balkona svoje vile, nadgledati radove itd.
Gradnja može biti malo problematična, posebno putevi, pa ćete često imati probleme s postavljanjem puta onako kako želite. Takođe, kamera ponekad malo otežava gradnju i može biti problematična. Igra izgleda prilično dobro, osim što se neke građevine teže raspoznaju na prvi pogled, ali ništa strašno. Zvuk je više nego solidan. Meniji s mnoštvom detalja mogli bi biti malo jasniji i pregledniji. Sve u svemu, nedostataka ima, ali oni nisu toliko veliki i bitni za ukupni doživljaj. Tropico 3 je dobra i zabavna igra, a za ljubitelje žanra i mnogo više nego dobra. Ako niste igrali nijedan nastavak, obavezno isprobajte ovaj.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.