Vancouver 2010 (1)

Vankuver je u februaru bio skijaška prestonica jer su, kao što svi znamo, tamo održane Zimske olimpijske igre. Naravno, navijali smo za naše. Tim povodom, SEGA je izdala istoimenu igru. U stvari, za skoro svaki veći sportski događaj prave se igre s njihovim imenom, tako je bilo i s Pekingom, a tako će biti i s Londonom. Ali, kad bi bar te igre bile dobre! Nikako, nikako, da jedna igra napravi veći pomak od druge. To vam je kao igre napravljene prema filmovima i obrnuto. SEGA je najavljivala da će Vancouver 2010 biti drukčiji i da bi se svi mogli iznenaditi.
Kada prvi put pokrenete igru, srešćete se s jednom neprijatnošću. Naime, igra traži isključivo Xbox-ov kontroler za Windows. Kako ćete saznati koji je to taster? Jednostavno, lupajte po tastaturi dok se nešto ne pomeri. Kada otkrijete koji su to tasteri, promenite ih u opcijama, i tada možete krenuti na Olimpijadu.
Primetićete manjak modova, koje čine samo trening, glavni mod – Olimpijske igre, i Challenges. O treningu nema šta mnogo da se priča. Birate disciplinu i igrate. A kad smo već kod disciplina, idemo malo detaljnije o njima. Broj je poprilično mali, samo 14, podeljenih u osam grupa. To je dosta siromašno, jer se skijanje deli na četiri vrste. Dakle, prisutno je samo osam disciplina (alpsko skijanje, skijaški skokovi, slobodno skijanje, snoubording, klizanje, bob, luge, skeleton). Ono zbog čega se čovek naljuti jeste to da da nema hokeja. U čemu je smisao igranja ove igre ako nema hokeja? Nema ni biatlona. Ne znamo zašto autori nisu napravili sve discipline, nego samo njih osam. Da stvar bude još gora, postojeće discipline napravljene su ili u muškoj ili u ženskoj kategoriji, što je neoprostivo.
Sve ovo deluje kao da su morali da izdaju igru, bila kakva bila, pre određenog datuma, jer ako to ne urade, neko će ih ubiti. Glupost, zar ne? A sada priča o treningu. Na treningu vežbate, što će vam dobro doći, jer su neke discipline veoma komplikovane. Od modova imamo još Olympic Games, to jest Olimpijske igre. Taj mod takođe ukazuje na znakove nedovršenosti. Naime, koliko igra na početku razočarava, trebalo bi da barem u glavnom modu popravi utisak. Očekivano je da ćete moći da izaberete nekog ko je već poznat u zimskim sportovima ili barem da napravite svoj lik i da s njime osvajate prva mesta po Vankuveru. Međutim, to se neće desiti. Sve igre igrate s nekim slučajno izabranim likom.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.