U trendu

Anđelina Džoli je svoju decu naučila važne životne lekcije (foto)

Anđelina Džoli je često svoju decu vodila sa sobom u ugrožene krajeve sveta, gde su se mališani suočavali sa siromaštvom i teškim uslovima života. Sada su njene ćerke Šajlo i Zahara izvršile uticaj na majku, da pomogne 12 dece iz Kambodže i upiše ih u privatnu školu.

Glumica je bila dirnuta prijateljstvom koje su njene ćerke sklopile sa Leidom Šoun (16) i njenim sestrama i braćom. Upoznale su ih u Kambodži, gde je Džolijeva snimala film.

Anđelininoj deci su prišli mališani iz Kambodže dok su od turista tražili novac. Bred Pit im je ponudio sladoled, ali tokom nedelja koje su usledile Šajlo (9) i Zahara (11) su i same pokazale svoju humanu stranu.

Ukupno 12 braće i sestara starosti od 16 meseci do 19 godina žive sa roditeljima u šupi, i to u jednoj od gradskih deponija. Kao i mnoge druge porodice u gradu, hranu nabavljaju od humanitarnih organizacija i vlade, ali Anđelinine ćerke su im pomogle. Devojčice su deci nosile obroke, kupovale su im odeću i nove bicikle.

Škola mi je predaleko, ne mogu da pešačim do nje, pa ne idem. Moram vladi da plaćam školu, a mi to ne možemo da priuštimo. Košta pet dolara po predmetu mesečno i to za jedno dete. Ali ja želim mnogo da učim, želim da pomažem drugima i budem dobar primer mojoj porodici – rekla je 16-godišnjakinja.

Sada je porodica Džoli Pit preduzela malo više. Ispunili su Lidin san i upisali nju i njenu braću i sestre u jednu od najboljih škola u Kambodži, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar