Aplauz za vozača GSP – „Pazite novčanike, ušli su inženjeri“

Svima je već preko glave svakodnevnih džeparenja u vozilima javnog prevoza, konstatuju Večernje novosti.

Skoro da nema čoveka koji barem jedanput nije imao to užasno iskustvo. Rade timski, neprimetno, uvek u špicevima, kada su najveće gužve po prevozu.

Ono što žrtvama džeparoša najteže pada nije gubitak novca, već nestanak ličnih dokumenata i platnih kartica, koji daleko više košta sugrađane.

Dosadilo je i vozačima. Većina njih već pri samom ulasku na stajališta za putnike među masom prepoznaju „inžinjere“ – kako popularno zovu džeparoše.

A među vozačima ima i onih koji svoje putnike upozore na vreme. Takav slučaj opisala je na svojoj stranici na Fejsbuku sugrađanka uz neizmernu zahvalnost vozaču sa linije 31.

„Danas, Beograd, vreme 9:45, linija gradskog prevoza 31, broj vozila 3174 u pravcu Ustanička – Studentski trg, stajalište Trg Slavija; putnicima se preko razglasa obraća vozač: „Poštovani putnici, druga vrata, pazite svoje novčanike i tašne, ušli su ‘inžinjeri’. Prvo zbunjeni tajac, a zatim gromoglasan aplauz! Hvala, majstore! Molim Vas, podelite post, jer smatram da ovakve ljude treba poštovati! Ovaj vozač u svakom smislu brine o bezbednosti svojih putnika!“, napisala je Aleksandra Logo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.