Avion sleteo da izbaci putnicu jer je koristila toalet biznis klase

Avion kompanije Er Berlin na letu iz Beča u Abu Dabi prinudno je sleteo na aerodrom u Erzerumu na istoku Turske da izbaci putnicu iz Slovačke, jer ušla u toalet biznis klase na koji nije imala pravo, javili su danas slovački mediji.

Editi Kmetovoj je tokom leta prošle sedmice pozlilo i pošto joj se učinilo da je toalet u putničkoj klasi suviše daleko i da neće stići do njega požurila je u bliži, ali u biznis klasi.

To je, medjutim, razbesnelo putnike u biznis klasi i na njihov zahtev stjuardese su pokušale da je izbace iz toaleta za privilegovane, pa je 50-godišnja Slovakinja počela da se raspravlja i završila sputana, sa lisicama na rukama.

Kapetan aviona zatražio je dozvolu da prinudno sleti u Erzerumu da neugodnu putnicu izbaci iz aviona, opisuje incident iz prošle sedmice slovački onlajn dnevnik Topky.sk.

„Obrela sam se sama u Erzerumu, gradu koji ne bih uspela ni da nadjem na mapi“, kazala je Kmetova koja je u Emirate letela da poseti ćerku.

Na sreću, na uplakanu putnicu sažalio se jedan od zaposlenih na aerodromu Abdulah Ozdžan ponudio joj čaj, smirio je, pomogao da nabavi karte za sledeći let, smestio je u hotel i sutradan ispratio do aviona.

Ozdžan je izjavio da je odmah uvideo da žena nije učinila ništa loše, a kada je ispričao direktoru hotela da je izbačena jer se drznula da udje u pogrešni WC hotel joj nije naplatio noćenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.