Baka radar: Pogledajte genijalan način na koji zaustavlja bahate vozače (foto)

Jedna neustrašiva baka, uzela je zakon, odnosno fen, u svoje ruke i, motreći na putu, primorava vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu – da uspore.

Pati Baumgartner iz Polsona u državi Montana, živi u kraju kroz koji prolazi prometni lokalni put, u blizini kojeg se često igraju njeni unuci.

Umesto da čeka da policija reaguje, odlučila je da izađe na ulicu sa fenom za kosu, kako bi prevarila vozače da pomisle da je u pitanju radar, prenosi RTS:

„Zaboravljaju da treba da usporave kroz naseljeno mesto. Mnogo je ljudi koji se žale da ne mogu ni da pešače ni da voze bicikle ovde. Razgovarali smo u kraju, o tome kako da usporimo automobile. Odlučili smo da sednem u stolicu sa fenom u rukama“, rekla je Pati.

Iako još nije sigurna da je i u kojoj meri trik upalio, uporna baka se neće skloniti sa pozicije iz koje „preti fenom“.

Za baku s čudnim radarom, saznala je i lokalna policija koja je u njenoj nameri ne ometa.„Nije zvanično, ali ja bih joj dao počasno zvanje saobraćajnog policajca. Ne znam kako bih mogao da joj pomognem, osim da joj dam svoju kapu i značku, kako bi izgledala malo zvaničnije“, rekao je policajac Noa Pesola

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.