U trendu

Bejker strit 221b

Da su Englezi prilikom definisanja svog turističkog proizvoda veoma spretni to i nije nikakva tajna. Međutim, sledeća vest je ipak zanimljiva.

Naime uvek možete da obiđete kuću u „Bejker stritu“ u kojoj je „živeo i radio“ Šerlok Holms sa svojim nerazdvojnim prijateljem doktorom Votsonom. Sve je to lepo i krasno – osim činjenice da Šerlok Holms uopšte nije ni živeo, i to nigde. Međutim, zbog tura koje obilaze „Šerlokov London“ i svih ljubitelja Dojlovog serijala, ploča na kući je ipak tu.

A za one koji vole čuvenog detektiva Šerloka Holmsa i još više njegove detektivske avanture, a posebno istinske negativce Londona devetnaestog veka, tu je i Tura Džeka Trboseka, tokom koje, kako londonski turistički poslenici tvrde, „možete da osetite žmarce kako vam jure niz kičmu“. Može biti da je stari manijak odavno mrtav, ali njegova legenda još uvek živi. Ukoliko se odlučite isključivo za Džeka Trboseka, pod vođstvom lokalnih „trbosekologa“, turističkih vodiča specijalizovanih za njegov život, posetićete mesta na kojima su izvršena ubistva. Agencije preporučuju udobne cipele za šetanje i jak stomak, dva puta nedeljno, petkom i subotom. Sve to koštaće vas oko 40 evra.

Ako imate avanturističkog duha, volite ser Artura Konana Dojla i njegovog najpoznatijeg junaka ili biste možda želeli da čujete legendu o Džeku Trboseku na licu mesta, onda vam jedino preostaje da se zaputite u London i da se priključite jednoj od ove dve atraktivne turističke ture. Dovitljivi Englezi zaista umeju sve da osmisle, u to ćete se uveriti i sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.