U trendu

Beograđani u 2017. godinu uz Bajagu i Plavi orkestar

U okviru Novogodišnje manifestacije „Beogradska zima“, od 15. decembra do 15. januara, u glavnom gradu biće organizovano 86 programa.

To je izjavio gradski menadžer Goran Vesić i dodao da će u novogodišnjoj noći građane i goste glavnog grada zabavljati Bajaga i Plavi orkestar.

Vesić je rekao da će centralna bina biti ispred Doma Skupštine Srbije gde će biti dva koncerta, 30. decembra će nastupiti Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

On je izrazio uverenje da je grad izborom muzičkog programa postati centralno mesto za doček Nove godine u regionu.

Na Savskoj promenadi, 29. decembra nastupiće Kiki Lesandrić i Piloti i Tropiko bend, dodao je Vesić.

„Gradska uprava je veoma ponosna što će 15. decembra posle 37 godina otvoriti klizalište na Tašmajdanu“, rekao je on i dodao da će drugo otvoreno klizalište biti na Trgu Nikole Pašića od 1. decembra. Vesić je naveo da je „Beogradska zima“ za grad posebno značajna manifestacija koja posle Bir festa privlači najviše turista.

„Kako smo mi grad koji živi od turizma i zarade od turizma Nova godina nam je veoma značajna“, rekao je Vesić i dodao da će grad do 1. februara objaviti zvanične toškove proslave Nove godina, a po sadašnjim procenama koštaće između 45 i 60 miliona dinara.

„Novu godinu doživljavmo kao investiciju u turizam Beograda i smatramo da je veoma važno ulagati, jer u tom periodu ogorman broj turista dnevno potroši 300 evra“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg otvorenog srca, na Trgu Republike sa velikom gradskom jelkom biće postavljen od 1. decembra do 1. februara. U Knez Mihailovoj će se nalaziti 20 kućica u kojima je prodajna izložba autentičnih proizvoda iz Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine.

Deca će, kako je naveo na Trgu bajki ispred UK „Vuk Stefanović Karadžić“ moći da slušaju bajke i gledaju predstave.

Dečja Nova godina, prema rečima gradskog menadžera, i ove godine biće na Beogradskom sajmu, gde će biti organizovano 39 programa, pozorišnih predstava, muzičko-scenskih nastupa, besplatnih za decu iz obdaništa.

Ulica otvorenog srca osim u Svetogorskoj biće održana i u Čukarici, Rakovici, Surčinu, Savskom vencu, Mladenovcu i Obrenovcu, i na Promenadi otvorenog srca.

Na Trgu otvorenog srca 7. januara biće lomljena božićna česnice, rekao je Vesić i dodao da grad planira i program za Pravoslavnu Novu godine.

Trka deda mrazeva je 25. decembra i održava se tradicionalno kroz Ulicu kralja Milana, naveo je Vesić i dodao da će se na svim manifestacijama za 150 dinara prodavati šolje a novac od prodaje će ići u humanitarne svrhe Zavodu za vaspitavanje dece i omladine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.