U trendu

Bizarno: Konduktera kaznili zbog goluba bez karte

Verovali ili ne, kontrolor u autobusu indijske državne kompanije zaradio je kaznu zato što je pustio goluba da se bez karte vozi na prozoru autobusa, prenose mediji u regionu.

Ovaj gotovo neverovatan ali veoma zanimljiv slučaj, dogodio se u Indiji kada je policija zaustavila autobus na putu ka jednom zabačenom selu.

Iako na prvi pogled deluje kao izmišljena vest prema svemu sudeći, a i novinskim natpisima to nije. Mediji u ovoj zemlji navode da je vozilo išlo prema jednom zabačenom selu u državi Tamil Nadu kada ga je policija zaustavila radi inspekcije.

Oni su utvrdili da je „pijani putnik razgovarao sa pticom“. Inspektor je na osnovu toga zaključio da je taj putnik morao da plati kartu za goluba zato što pravila nalažu dodatno naplaćivanje vožnje za životinje.

Kola su se na kraju slomila na kondukteru kome je izdato pismeno upozorenje i novčana kazna.

Jedan od državnih zvaničnika je naveo da, postoji pravilo po kome je za unošenje 30 ili više golubova potrebno platiti dodatnih 25 posto od cene karte, ali da nigde nije propisana kazna za samo jednu pticu prenose ovu zanimljivu i bizarnu vest indijski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.