U trendu

Čehinja digla premijera Sobotku sa svog mesta

Jedna uporna Čehinja naterala je sinoć na Medjunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima češkog premijera Bohuslava Sobotku da sebi nadje drugo mesto u bioskopu gde će odgledati češki film „Teorija tigra“ jer je tvrdoglavo insistirala da sedne na mesto za koje ima ulaznicu.

„To je moje mesto“, iznenadila je uporna Čehinja i premijera Sobotku i organizatore festivala koji su u skladu sa pravilom festivala da pet minuta pred projekciju brojevi sedišta više ne važe i svako traži sebi slobodno mesto, premijera sa suprugom smestili upravo u taj red.

Pošto je žena tvrodoglavo insistirala da će sesti upravo na to sedište za koje ima ulaznicu, iako je slobodnih mesta dovoljno premijer je galantno popustio a organizatori su mu našli nova dva, prenose danas češki mediji.

Mini incident izazvao je odmah komentare na društvenim mrežama. Deo Čeha to tumači kao znak da je Češka konačno postala pristojna normalna zemlja jer kada dodje u biskop običan čovek i kaže premijeru da se digne on to bez problema i učini.
 
Drugi su Sobotku kritikovali kako zamišlja da kao premijer vodi zemlju kad nije u stanju da odbrani ni obično sedište u biskopu na koje ima pravo. „Hitno naći adresu te žene i poslati je u sedište vlade da izvede isto“, poručio je portparol predsednika Češke Miloša Zemana poznatog po sporovima sa premijerom, Jirži Ovčaček.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.