U trendu

Čemu služi poslednja rupica za pertle na patikama, ovako se pravilno koristi (video)

Ove rupice obično ostaju neiskorištene i skoro da niko ne zna čemu služe. Smeštene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne znaju šta bi s njima.

One služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja a ujedno i za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete patiku na ispravan način noga se ne može puno pomerati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne povrede.

Kako zavezati patike s poslednjim rupicama?
Pertle provucite kroz poslednje rupice tako da ih provlačite s spoljne strane prema unutra. Ne treba ukrštati pertle s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući pertlu već ostavite mali deo tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane patike.

Nakon toga uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite to i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući ih prema dole. Tako ćete stabilizovati stopalo u patici. Potom možete normalno zavezati patike kako to i inače radite (postupak pogledajte u videu).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar