Četiri dame među pet najisplativijih glumaca Holivuda

Četiri od pet „najisplativijih“ glumaca Holivuda u protekloj godini bile su žene: Mila Kunis, Skarlet Johanson, Gvinet Paltrou i Ema Stoun pridružile su se Krisu Evansu na vrhu Forbsove liste zvezda koje filmskoj industriji vraćaju najviše zelenih novčanica za uloženi dolar.

Foto: Twitter/GwynethPaltrow

Foto: Twitter/GwynethPaltrow

Prvi na listi glumaca koje se najviše isplati angažovati je Kris Evans, zvezda naučnofantastičnog akcionog filma „Kapetan Amerika“ – na svaki uloženi dolar zaradio je čak 181,80 dolara, pre svega igrajući Marvelovog superheroja u pomenutom ostvarenju.

Na drugom mestu je Mila Kunis sa zaradom od 87,30 dolara, a treća Skarlet Johanson koja je holivudskim studijima vratila 84,90 dolara za svaki dolar koji je uložen u nju.

U top pet su još Gvinet Paltrou i Ema Stoun sa zaradom od 82,90, odnosno 54 dolara po potrošenom dolaru.

Izgled ovogodišnje liste najplaćenijih glumaca nesumnjivo će doliti ulje na vatru u raspravi o nejednakosti polova u Holivudu gde su muškarci redovno plaćeniji od svojih koleginica, što je praksa protiv koje su se nedavno pobunile brojne zvezda, poput Meril Strip, Kejt Blanšet, Ema Tompson i Šarliz Teron.

Preostalih pet mesta Forbsove liste najplaćenijih holivudskih glumaca zauzimaju: Kris Hemsvort (42,10 dolara), Vin Dizel (40,30), Dženifer Lorens (39,10), Mark Volberg (37,90) i Dvejn Džonson (28,10).

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar