Čokoladica iz kompjutera

Bombone, čokolade i slični proizvodi kojima, bez obzira na uzrast, retko ko može da odoli mame nas i sa Interneta. Sajtovi posvećeni slatkišima ne samo da su zanimljivi već su njihovi tvorci i vrlo duhoviti, a svoja iskustva u degustiranju propratili su i dovitljivim komentarima ili anegdotama. To dokazuje tvrdnju da slatkiši donose dobro raspoloženje.

Ako ukucate jednu od adresa namenjenih raznim poslasticama, otvoriće vam se muzej sa omotima bombona, čokoladica i žvaka. Ovu jedinstvenu izložbu stvorila je žena koja sakuplja omote još od 1977. godine, pa ćete verovatno videti i neke koji se već odavno ne proizvode. Kako je napisala u istorijskom odeljku, prema njenom iskustvu, 20 godina je maksimum koliko neki slatkiš može da se čuva, mada priznaje da je većinu pojela ne čekajući da proveri taj podatak. Na ovim sajtovima slatkiši su uglavnom podeljeni po kategorijama: klasici, oni koji su ime dobili po slavnim ličnostima (Muhamed Ali, Dik Trejsi), moderni (u obliku mobilnog telefona), inostrani (japanski, meksički), a ima i onih koje nikako ne preporučuju za jelo.

Ukoliko najviše volite čokolade, onda nađite i takve sajtove. Na Internetu možete pronaći listu od sto najboljih vrsta čokolada za koje su glasali posetioci tih adresa. Na 84. mestu je bela toblerona, na 53. beli kranč, na 18. legendarni tviks, dok je mars na šestom mestu. A na prvom mestu je… E, to ćete morati da otkrijete sami!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.