U trendu

Čovek preplašio ljude jezivim snimkom navodnog NLO-a: Pogledajte šokantan video

Pre nekoliko meseci jedan korisnik TikToka snimio je zastrašujući prizor na nebu. U snimku koji je do sada pogledalo preko 6 miliona ljudi vidi se nešto što sliči na leteći tanjir koji leti među oblacima.

@neshahiggins

#ufo #ufosky #area51

♬ original sound – Nesha Higgins

„Koji je to đavo“, zaprepašćeno je pitao TikToker dok je snimao prizor na nebu, a sličnu reakciju imali su i brojni korisnici drugih društvenih mreža.

Javio mu se čak i glumac i reditelj Džordan Pil koji je snimio sjajan horor „Nope“ sa sličnom tematikom. „Ovaj nije moj“, napisao je Pil.

Međutim, postoji objašnjenje za ovu pojavu. Kao što je objasnila Debora Bird iz Earth sky.org reč je o oblaku.

„Ovi oblaci u obliku sočiva obično nastaju tamo gde stabilan vlažan vazduh struji preko planine ili niza planina. Kada se to dogodi, niz velikih stajaćih talasa može se formirati na strani planine niz vetar. Ako temperatura na vrhu talasa padne do tačke rosišta, vlaga u vazduhu može se kondenzovati i formirati oblake u obliku sočiva“, objasnila je.

Dodala je još: „Kako se vlažan vazduh vraća natrag u dubinu talasa, oblak može ispariti natrag u paru. Tako se oblaci u vidu sočiva mogu pojaviti i nestati relativno brzo. Osim toga, oni nisu poznati ljudima koji žive u nizijama ili tamo gde je ravni teren. I, samo da raščistimo stvari, poznato je da se lentikularni oblaci stvaraju i na neplaninskim mestima, kao rezultat kliznih vetrova koje stvara front. Zbog svih ovih razloga, lentikularni oblaci često se pogrešno smatraju NLO-ima“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.