U trendu

Dan amnestije

Ponuđena je amnestija za egzotične životinje! Da vidimo šta stoji iza priče koja nam dolazi iz Majamija, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Imate majmuna, meksičku iguanu trnovitog repa ili kubansku žabu gatalinku koji vam prave štetu po kući? Odlučili ste da ste se zasitili ovakvih egzotičnih kućnih ljubimaca? Ali, kako ih udomiti? Lako. Evo kako.
Predstavnici za zaštitu divljeg životinjskog sveta na Floridi i zoološki vrt iz Majamija polažu mnogo nade u ovogodišnji peti po redu Dan amnestije životinja. Vlasnicima egzotičnih kućnih ljubimaca dozvoljeno je da ih predaju bez uobičajenih novčanih i drugih kazni zato što narušavaju državne zakone o držanju životinja.
Zaštitnici divljeg životinjskog sveta kažu da Dan amnestije daje vlasnicima ovakvih životinja alternativu puštanju svojih dotadašnjih kućnih ljubimaca u ekosistem Floride.
Bolje je i Dan za amnestiju egzotičnih životinja i njihovo vraćanje prirodi nego da neko svog aligatora kućnog ljubimca pusti u reku ili da zmiju ubaci u kanalizaciju.
Čini se da će ovog Dana amnestije da odahnu i vlasnici ovih egzotičnih kućnih ljubimaca, kao i same životinje. Izgleda da neke životinje nisu za kućne ljubimce, ma koliko mi želeli da one to i budu. Neke životinje su ipak stvorene samo za divlju prirodu, a ne za kuću ili dvorište.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar