Deluje stvarno: Kako u Holivudu snimaju scene seksa (video)

Mnogi filmovi i glumci uspeli i postali poznati upravo zahvaljujući vrućim scenama seksa.

Ipak, stvari ispred kamere nisu uvek tako vruće, jer ponekad se kratke scene snimaju po nekoliko sati, pa čak i celi dan. Na svega 15 sekundi seksa obično se potroši oko šest sati snimanja (zbog promene kadra i svetla).

Dobra stvar za glumce jeste činjenica da se većina ovakvih scena snima na zatvorenom setu, pa su prisutni reditelj, njegov asistent i snimatelj, prenose mediji. A šta sve oni pritom koriste kako bi scene izgledale što realnije…

1. Lažne stidne dlake

Ova vrsta ‘perika za stidne dlake’ koristila se još u srednjem veku, nakon što su žene opustošile stidne vaši, pa su bile prisiljene da stavljaju lažne dlake kako bi se obranile od ovih napasti. Prostitutke su također koristile ove mini perike kako bi prikrivale tragove polno prenosivih bolesti. Ali ovih dana neki glumci i glumice nose perike iz potpuno drugačijih razloga.

2. Vrećice skromnosti

Kad gledamo neke žestoke scene koje prethode seksualnom vrhuncu, teško je poverovati da je sve lažno. Ali vrećice skromnosti ili ‘čarape za penise’ odgovorne su za ispomoć, jer glumci u njih zamotaju polni organ i tako ih prekriju tokom snimanja.

3. Donji veš u boji kože

Slično prekrivanje koriste i žene na svojim polnim organima. Žene često zalepe na sebe tange u boji kože, s odrezanim rubovima. Kad se kamere dobro pozicioniraju, nemoguće je reći da glumice nisu potpuno nage. A i muškarci mogu nositi nešto slično.

4. Nalepnice za bradavice

Male nalepnice koje pokrivaju bradavice prvi put su se pojavile još 1920-ih godina, kad su ih nosile plesačice kabarea. Danas ih glumice često nose kad žele da se stekne dojam da su im grudi potpuno gole.

5. Lopte za vežbanje

Glumac, pisac i reditelj Džon Torturo, izjavio je u jednom intervjuu da je tokom snimanja filma ‘Ljubav i cigarete’, 2005. godine, Kejt Vinslet sedela na maloj lopti za vežbanje, kako bi delovala kao da se upravo seksa na muškarcu.

6. Veštački polni organi

Vrlo često su gola tela – u stvari tela dvojnika. A ponekad to uopšte nisu ljudska tela nego je reč o posebno napravljenim protezama. Silikonski delovi koriste se u malo žešćim scenama poput ‘Adelin život’ i ‘Nimfomanka’.

7. Ženski higijenski ulošci

Serija ‘Devojke’ nije nimalo stidljiva kad su u pitanju scene seksa, a u četvrtoj sezoni, glumica Alison Vilijams prikazana je u sceni anilingusa. Popularna Marni je posle izjavila da je iza imala zalepljen uložak, kako bi se pokrila, ali i kako bi glumac Ebon Boss-Bachrach imao dovoljno mesta za lice.

8. Ružina vodica i glicerinski sprej

Ponekad su scene seksa uverljivije zbog sitnih detalja, kao što su kapljice znoja na glumcima. Ali to uopšte nije znoj, nego ih se šprica stvarima poput ružine vodice i glicerinskog spreja, a poznato je i dodavanje sloja ulja na kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.