Dirala lava u safari parku, pa umalo ostala bez ruke

Olga Solmonia (46) planirala je da provede zabavan dan u safari parku na Krimu, ali sve se u sekundi preokrenulo kad je stavila ruku na lava s kojim je pozirala, prenose mediji u regionu.

Ljutiti lav ugrizao ju je za ruku nakon što ga je dodirnula, a spasila ju je samo brza reakcija direktora zoološkog vrta, Olega Zubkova, koji je uspeo da otera lava i pruži joj prvu pomoć.

– Čučnula sam i stavila ruku na lava, kako su mi i rekli. U sledećoj sekundi me zgrabio za ruku i vukao kao krpenu lutku. Drugi lavovi su skočili na noge. Zatvorila sam oči i čekala da me rastrgaju. Sve je potrajalo samo nekoliko sekundi, ali meni se činilo kao večnost – ispričala je ona.

Nakon incidenta, između Olge i Zubkova pokrenula se rasprava o tome ko je kriv za napad. Ona tvrdi da joj Zubkov nije pozvao hitnu pomoć, nego je pozvao veterinara da je pregleda i tretira joj ruku alkoholom.

On tvrdi da je turistkinja sama izazvala napad jer se pijana približila lavu i počela da ga dira.

Sledeći dan je otišla u bolnicu gde joj je dijagnostifikovana infekcija ruke zbog lavljeg ugriza, a u pitanju je hoće li se opet uopšte moći služiti rukom.

Solomina od safari parka traži odštetu, a policija je pokrenula istragu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.