U trendu

Dlanovi i prsten kriju tajnu: Kako su naši preci otkrivali pol bebe još pre pojave ultrazvuka

Trudnice često jedva čekaju da saznaju pol svoje bebe. Međutim, u ranim nedeljama trudnoće, to nije moguće.
Do prvog ultrazvuka koji otkriva pol, trudnice se često okreću raznim metodama kako bi pokušale da saznaju pol bebe.

Ove „bapske priče“ ili „metode“ prenošene generacijama često opstaju jer se veruje da su tačne.

Prvo, želja za slatkim ili slanim. Ako čeznete za šećerom, to može značiti da vaše srce kuca za devojčicom. Nasuprot tome, želja za slanim ukazuje na mogućnost dečaka. Iako ovo može zvučati kao čista bapska priča, tačnost ovog tvrdnje ostaje misterija.

Jedan od načina je i broj otkucaja srca. Sledeći put kad ste kod ginekologa na pregledu ili ultrazvuku, a prerano je za određivanje pola, zamolite ga da vam kaže koja je brzina otkucaja bebinog srca. Ako je više od 140 otkucaja po minuti doći će devojčica, a ako je manje od 140, u vašem stomaku skriva se mali dečko.

A, tu je i test dlanovima. Zamislite da stojim nasuprot vas i upravo sam vas zamolila da mi pokažete ruke. Dlanovi će otkriti dolazi li devojčica ili dečak. Ako ste pokazali ruke s dlanovima prema gore, rodićete dečaka. Dlanovi su prema dole? Dobićete devojčicu.

Zatim, tu je test sa belim lukom. Da, dobro ste pročitali. Ako uspešno savladate nekoliko čenova belog luka i završite s mirisom poput njega, prema pričama baka, to je znak da nosite devojčicu. Naravno, nije baš najprijatniji test, a ni naučno potvrđen, ali svakako je jedan od neobičnijih načina predviđanja pola.

A šta kaže jutarnja mučnina? Iako se često povezuje s ranoj fazama trudnoće, ova neprijatna pojava ne pruža mnogo podataka o polu bebe. Ipak, kaže se da su ekstremne mučnine povezane sa ženskim fetusom.

Na kraju, tu je i stara metoda gledanja u ogledalo. Ako se vaše zenice prošire, to, po starim pričama, može ukazivati na dečaka. Ovo može biti samo još jedna čudna priča, ali svakako zanimljiva.

Iako ove bapske priče nisu naučno dokazane, neki tvrde da postoji veza između položaja stomaka i pola bebe. Ako vam je stomak visoko, kažu da je to znak za devojčicu, dok nizak stomak može ukazivati na dečaka. Iako je ovo daleko od pouzdanog testa, zvuči zanimljivo.

I na kraju, tu je test prstenom, jedan od najstarijih i najzabavnijih metoda. Ako se prsten vrti u krug, možda nosite devojčicu, dok ljuljanje sa strane na stranu ukazuje na dečaka.

Sve ovo može biti samo zabava, ali ko zna – možda postoji nešto više u tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.