Dvanaestoro za večerom

Kada pozovete goste na večeru, nije loše znati i ovo:

OVAN

Gost u ovom znaku voli hranu svetlih boja, posluženu na neobičan način. Voli retke začine i puno belog luka. Ne zadržava se dugo za stolom, tako da treba isplanirati neku ludu zabavu posle večere. Uz to, ne voli dugo da čeka na večeru. Pažljivo mu odaberite mesto za stolom, nipošto ga ne stavljajte pored osobe sa kojom se može upustiti u žučnu raspravu.

BIK

On voli jednostavnu, ali dobru hranu, i to u velikim količinama. Nije zainteresovan za novine u kulinarstvu, niti za male posude sa raznovrsnom hranom. Voli da mu tanjir bude pun hrane. Odaberite udobnu stolicu za tu osobu, lepe tanjire i cveće na stolu.

BLIZANCI

Njima su podjednako važni dobra hrana i dobar razgovor. Pobrinite se da ostali gosti budu dobri sagovornici i da konverzacija bude zanimljiva. Blizanac voli raznovrsnu hranu, tako da će probati od svega po malo. Najviše mu odgovaraju bife i švedski sto. Posle večere, neće se zadržati u razgovoru samo sa jednom osobom; više voli da ide ukrug i razgovara sa svakim od gostiju.

RAK

Bio bi presrećan kada biste mu pripremili jedan od kulinarskih specijaliteta njegove mame. Mnoge osobe u ovom znaku imaju jako osetljiv želudac i pate od alergije na pojedine vrste hrane, ili drže neke čudne dijete. Ima i onih koji nisu probirljivi i halapljivo jedu sve što im se nudi. Kojem god od ova dva tipa da pripada, voli da bude obasut pažnjom i da se udobno oseća bilo kud da ode. Najviše voli školjke, ribe, rakove i lagani krem sos.

LAV

Pružite mu kraljevski tretman i pustite ga da se pravi važan. To će ga ispuniti zadovoljstvom. Onako otmeno obučen, kako on to samo zna, voli da bude u centru pažnje. Dajte mu najvažnije mesto za stolom, otvorite šampanjac i dovedite violiniste.

DEVICA

Ovo je gost sa osetljivim želucem. Obično je na specijalnoj dijeti ili jede samo hranu organskog porekla. To morate saznati pre nego što mu ponudite jaku ili ljutu hranu. Kuća mora da vam bude idealno čista kad imate ovakvog gosta. On uživa u analitičkim diskusijama, zato se pobrinite da ima odgovarajućeg sagovornika.

VAGA

Voli da šarmira društvo na sedeljkama. Nađite im zgodnog partnera za vreme večere, priuštite im dobru hranu i lepo postavljen sto sa srebrnim priborom za jelo, kristalnim čašama, te dekorativnim detaljima i vaš gost će biti presrećan. Posebno zadovoljstvo ovom gostu pričinjavaju slatkiši.

ŠKORPIJA

Obično voli morsku ili začinjenu hranu. Ima i onih koji drže vrlo rigorozne dijete. Vole intimnu atmosferu sa prigušenim svetlima. Prijaju mu žestoka alkoholna pića. Neka atmosfera bude mistična.

STRELAC

Najviše voli meksičku, špansku i italijansku hranu. Dobro bi bilo da čuje muziku iz ovih zemalja. To odgovara njegovom avanturističkom duhu. Napravite veselu atmosferu, kao da nešto slavite i neka bude dosta veselih ljudi.

JARAC

Ovaj predani radnik obično ima potrebu za vitaminima, zato mu priuštite dobru i zdravu hranu. Služite sve iz porcelanskih tanjira. Na stolu neka bude i neka starinska lampa. On voli formalno i tradicionalno obedovanje sa ocem na čelu stola. Biće zadovoljan i ako među gostima bude i osoba od koristi za njegovu dalju karijeru.

VODOLIJA

Od vas očekuje najneobičnije posluženje. Voli čudan i nepredvidljiv izbor hrane. Ukoliko mu ponudite nešto poznato i uobičajeno, biće mu dosadno. Iznenadite ga na neki način u toku obroka. Pojedine osobe iz ovog znaka obožavaju vegetarijansku hranu. Za tipičnu Vodoliju hrana nije toliko važna koliko dobro društvo. Odaberite osobe koje bi mu mogle biti istomišljenici.

RIBE

One uživaju u romantičnoj atmosferi uz laganu hranu i penušava pića. Obično najradije jedu morsku hranu, voće i povrće. Možete da priredite i piknik na obali mora u suton ili večeru uz sveće. Ne zaboravite da pustite najromantičniju muziku na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.