Džeri Springer

 

Džeri Springer (Jerry Springer) rođen je 13. februara 1944. godine u Londonu. Njegovi roditelji su tamo izbegli iz tadašnje nacističke Nemačke. Porodica se seli u Njujork kada je Džeri imao pet godina. Springer je sa 24 godine stekao diplome dva fakulteta – političkih nauka i pravnog. Po završetku fakulteta, postaje aktivista pokreta za ljudska prava i počinje sa izgradnjom političke karijere.

Sa 29 godina Springer se venčao sa Miki Velton, ali tih godina neprekidno koristi usluge jedne prostitutke iz Ohaja. Kada je bio uhapšen, nije sačekao da bukne medijski skandal, jer je u to vreme bio u trci za mesto gradonačelnika Sinkatija, već je sazvao konferenciju za štampu i priznao svoja dela. Uprkos očekivanjima, 1977. godine postaje jedan od najmlađih gradonačelnika u istoriji Amerike. Godine 1981. kandiduje se za guvernera i biva poražen velikom razlikom od najvećeg konkurenta. Tada napušta politiku i počinje da gradi televizijsku karijeru.

Najpre je bio komentator i voditelj muzičkih emisija, zatim je radio informativne emisije, da bi 1991. godine dobio svoj talk show. Najpre je imao goste koji su govorili o ekonomskom i političkom životu. Kasnije, sa promenom politike televizije na kojoj je radio šou, menja osnovnu tematiku emisije i počinje da kao goste dovodi naciste, transvestite, nastrane osobe…

Ovaj šou u roku od dve godine postaje najpopularniji u Americi. Ubrzo „The Jerry Springer Show“ postaje popularan i van Amerike. Provokacije, pa i tuče gostiju, reputacija šou-emisije bez pravila i ograničenja, učinila je ovog čoveka jednim od najpoznatijih voditelja u svetu. Popularnost emisije opada od 2002. godine zbog glasina da gosti glume i da nisu obični ljudi sa specifičnostima u svom životu.

Privatni život ovog čoveka bio je prilično težak. Brak mu je nekoliko puta bio u velikoj krizi da bi se 2000. godine potpuno raspao. Ima ćerku koja je rođena slepa i skoro potpuno gluva, ali živi relativno normalnim životom zahvaljujući velikom trudu Džerija i njegove bivše supruge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.