Emisija za infarkt

Ima li šta luđe od emisije američkog kanala CBS „Ja sam zvezda, izvucite me odavde!“ Ovaj šou koncipiran je slično popularnom „Survajvoru“ (Borac za opstanak), gde deset takmičara mora da provede 12 dana u džungli.

Tokom zaista nezaboravnog boravka u egzotičnoj šumi takmičari ispunjavaju određene zadatke i suočavaju se sa strahom od nepoznatog. Gledaoci takođe učestvuju u ovoj nesvakidašnjoj pustolovini tako što biraju potencijalnu žrtvu koja će ispuniti sledeći izazovan zadatak. Kandidat koji odbije da izvrši zadatak automatski je eliminisan iz daljeg takmičenja.

Jedna od epizoda snimana je u australijskoj džungli, ali jedna druga podelila je mišljenje javnosti. Naime, u pomenutoj epizodi, mladi nemački pevač u usponu, Danijel Kelbek, morao je da legne u sanduk zajedno sa 30.000 bubašvaba! Insekti su mu se zavlačili pod odeću, ulazili u nos, uši i usta. Bio je to pravi košmar – da se čoveku slede kosti.

Dnevni list „Bond“ je posle nekoliko dana objavio na naslovnoj strani sliku mladog pevača u užasnoj sceni, zajedno sa intervjuom u kome je Danijel opisao kako se rasplakao kada je saznao da ga je publika dva puta u tri emisije izabrala za zamorče. Tačnije, publika je nakon Danijelovog hrabrog suočavanja sa bubašvabama, rešila da on ponovo bude izabran. Morao je da uđe u džinovski akvarijum pun žaba, vodenih paukova i drugih sitnih zveri. Ipak, pevač je ovog puta odbacio mogućnost izlaganja nepotrebnim strahovima.

Pored Danijela, odustao je još jedan kandidat, dok je 36-godišnja takmičarka dobila srčane probleme. Najbolji dokaz da je cena slave postala ogromna i da publika traži sve više jeste činjenica da je Danijela sa bubašvabama pratilo čak 6,28 miliona ljudi. Koliko ta brojka govori o nama samima i našim karakteristikama – procenite sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.