U trendu

Enio Morikone komponovaće muziku za novi film Kventina Tarantina

Američki reditelj Kventin Tarantino izjavio je da će italijanski kompozitor Enio Morikone komponovati muziku za njegov novi film, „The Hateful Eight“ (Omražena osmorka), prenose danas americcki tabloidi.

Tarantino je već koristio kompozicije Morikonea u ranijim filmovima, među kojima u „Đangovoj osveti“ i „Ubiti Bila“.

Morikone (86) je kompozitor muzike za filmove kao što su „Nesalomivi“, „Misija“ i špageti vestern „Dobar, loš, zao“. Pet puta je bio nominovan za Oskara. Dobio je počasnog Oskara za životno delo.

Tarantino, koji je završio snimanje filma, početkom 2014. godine tužio je internet sajt Goker (Gawker), jer je objavio u javnosti njegov scenario. On je tada naveo da neće snimiti „Hateful Eight“, jer je scenario objavljen, ali se kasnije predomislio.

Novi film je priča o osam putnika koji se slučajno sreću u jednoj planinskoj kući, gde su pobegli kako bi se sakrili od nadolazeće snežne mećave. Film će imati pet poglavlja.

Film bi trebalo da stigne u bioskope krajem godine i oćekuje se da će ući u trku za Oskara 2016. godine.

Tarantino (52) je snimio desetak filmova, od kojih su najpoznatiji „Petparačke priče“ (1994), „Četiri sobe“ (1995), „Džeki Braun“ (1997), „Ubiti Bila“ (2003), „Ubiti Bila 2“ (2004) i špageti vestern „Đangova osveta“ (2012).

Napisao je i scenarije za filmove „Prava romansa“ (1993), „Rođene ubice“ (1994) i „Od sumraka do svitanja“ (1996).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar