U trendu

Evo šta znači kad vam “igra oko“: Kod nas postoji više verovanja, a jedan loš znak im je zajednički

„Igranje“ oka je uglavnom simptom umora, a može biti veoma neprijatno.

Tačni uzroci ovog fenomena nisu baš poznati, ali veruje se da je titranje oka povezano sa poremećajem u funkcionisanju određenih nervnih područja koja se nalaze u bazi mozga, a koji kontrolišu koordinaciju mišića i pokreta.

Međutim, iako medicina kaže jedno, u narodu su poznata neka verovanja koja objašnjavaju razlog za treptanje levog ili desnog oka.

Verovanja

U Kini smatraju da je igranje levog oka znak sreće, dok se za desno veruje da donosi nesreću.

Na Havajima je totalno drugačije značenje, pa igranje levog oka označava da će vam nepoznata osoba doći u porodicu, ali ukoliko igra bez prestanka, znači da može doći i do rasturanja unutar porodice.

Indijci smatraju igranje levog oka kao znak za lošu sreću, dok treperenje desnog oka predstavlja sreću, potpuno suprotno od Kine.

Kod nas postoji više različitih verovanja

Kod nas ima nekoliko značenja. Jedni tvrde da igranje desnog oka predstavlja ostvarenje svih želja koje ste zamislili, dok levo predstavlja loš predznak. Ipak, postoji i verovanje da ukoliko ženama zaigra levo oko, predstavlja ponovni susret sa muškarcem koga nisu dugo videli, pa se pretpostavlja da je dobar znak zato što su žene za vreme rata strepele, da li će im se muževi vratiti živi.

Evo još nekih tumačenja

Ukoliko vam zaigra gornji deo kapka desnog oka, predstavlja radost u porodici, a donjeg sklapanje novog prijateljstva..

Levi gornji kapak, prema verovanjima znači rađanje muškog deteta u kući, dok donji deo donosi loše vesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.