Gest krije jednu lepu priču: Evo zašto hoteli ostavljaju čokoladice na jastucima gostiju

Da li ste ikada ušli u hotelsku sobu i pronašli čokoladicu na svom jastuku? Ova šarmantna tradicija je popularna u hotelima širom sveta.

Ali, odakle je došao slatki gest i šta se krije iza njega? Uobičajena praksa ili luksuz? Pitate se da li se čokolade na jastuku mogu naći u svakom hotelu ili je to praksa samo u skupim luksuznim hotelima?

Istina je da ovaj gest nije ograničen samo na luksuzne hotele. Samo prisustvo čokolade na jastuku nije pouzdan pokazatelj kvaliteta hotela, navode nemački mediji.

Prema rečima stručnjaka za putovanja, poreklo ove tradicije potiče iz američkog grada St. Louis. Pedesetih godina prošlog veka, zvezda Keri Grant rezervisao je stan u penthausu u luksuznom hotelu Majfer u St. Louis.

Poznati glumac tajno je upoznao svoju ljubavnicu u hotelu. Prema legendi, on je poslagao čokoladice iz dnevne sobe na svoj jastuk. Šarmantan gest postaje tradicija. Direktor hotela je primetio ovaj romantični gest atraktivne holivudske zvezde i prihvatio ga kao toplu dobrodošlicu gostima hotela.

Drugi hoteli u SAD i širom sveta su sledili taj primer, stvarajući tradiciju koja se nastavlja do danas.

Zanimljivo je da je ovaj gest dobrodošlice privremeno ukinut u hotelu Majfer, ali je vraćen nakon što ga je kupio Marriott 2014. i preimenovao u Magnolia St. Louis.

Dakle, sledeći put kada nađete komad čokolade na svom hotelskom krevetu, znaćete da iza ovog slatkog iznenađenja stoji fascinantna priča, prenose nemački mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.