U trendu

Metoda koju koriste i luksuzni hoteli: Nekoliko kapi ove jeftine tečnosti i danima nećete videti prašinu

Uprkos dubinskom čišćenju kuće, prašina se ponovo pojavljuje čim je uklonite. Ove naslage prašine ulaze kroz vrata i prozore i raspršuju se po kući. Prenose se i gljivice i bakterije koje donosimo spolja, na primer na obući ili vlaknima odeće. Međutim, postoji efikasan trik koji se koristi u hotelima za uklanjanje prašine.

Ključno rešenje je glicerin, jeftina, gusta supstanca bez mirisa koja može da spreči taloženje prašine na očišćenoj površini relativno dugo. Glicerin se može koristiti na svim vrstama površina i stvara nevidljivi zaštitni sloj na nameštaju od nakupljanja prašine.

Proizvod je relativno jeftin i jednostavan za upotrebu za uklanjanje prašine. Veoma je efikasan na površinama kao što su ogledala i obojene površine, na primer. Glicerin je takođe savršen za tretiranje bilo koje površine i njenu otpornost na prašinu, što je isti metod koji se koristi u luksuznim hotelima kako bi uvek bili besprekorni, piše Paperblog.

Evo kako da ga koristite za izvanredne rezultate:

  • Razblažite nekoliko kapi glicerina u litru vode
  • Umočite krpu u rastvor
  • Pustite da se krpa osuši, a zatim protrljajte područje koje treba tretirati

Da bi podovi ili parketi bili sjajni bez nakupljanja prašine, sipajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode i operite pod rastvorom.

Osim što efikasno tretira površine i čini ih otpornim na prašinu, glicerin je pogodan i za uklanjanje mrlja.

Da biste postigli ovaj rezultat, nanesite malu količinu na krpu od mikrovlakana i njome istrljajte zahvaćena područja, a zatim isperite vodom. Međutim, pre upotrebe proizvoda, dobro očistite površine usisivačem prašine.

Šta treba koristiti za čišćenje prašine?

Ako tražite ekološku i ekonomičnu alternativu za čišćenje vašeg doma, krpe od mikrovlakana su odličan izbor. Oni su efikasni čak i bez deterdženta i zahtevaju samo vodu za upotrebu. To znači da štedite novac ne kupujući skupe proizvode. Na tržištu postoji mnogo modela koji odgovaraju svim potrebama. Krpe od mikrovlakana su takođe zdrave i ekološki prihvatljive. Samo izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

5 saveta za sprečavanje prašine:

Iako je glicerin proizvod koji vam omogućava da izbegnete prašinu, postoje koraci koje možete preduzeti da biste postigli bolje rezultate i značajno smanjili prašinu., piše N1.info.hr.

Evo šta treba da uradite:

Da biste izbegli prašinu, koristite naizmenično usisivač i metlu, koristeći obe mogućnosti. Jednom mesečno ne zaboravite da ih očistite i ostavite da se osuše na vazduhu.

Promenite posteljinu da biste smanjili prašinu. Zaista, često ima mnogo prašine u posteljini, zbog čega bi čaršave i jastučnice trebalo prati svake nedelje.

Postavite roletne da biste smanjili prašinu. Ova opcija je poželjnija od tradicionalnih zavesa jer se lakše čiste. Pored toga, roletne sprečavaju ulazak prašine u kuću.

Redovno i temeljno čistite spavaću sobu, dnevni boravak, hodnik da biste smanjili prašinu. Ako je moguće, koristite usisivač sa filterom da uhvatite i najsitnije čestice prašine, životinjsku dlaku, polen itd.

Radije koristite krpe od mikrovlakana za uklanjanje prašine, jer one bolje prijanjaju od drugih vrsta krpa. Možete ih koristiti za čišćenje nameštaja i drugih površina u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar