Gnevne žene traže osvetu

Pukovnik Kasem Saleh želeo je da se dobro zabavi i obećao je brak mnogim ženama. Neke od njegovih internet veza trajale su punih pet godina. Međutim, sigurno nije računao na to da će mu se neslana šala vratiti kao bumerang u lice.

U istrazi je utvrđeno da je na ovaj način prevareno čak 50 žena. Jedanaest žena traži pravdu na sudu zbog prevare, obmane i ulivanja lažne nade. One će se obratiti i vojnom sudu, gde će takođe tražiti odgovarajuću kaznu. Po kom osnovu, pitate se vi. Caka je tehničke prirode: oštećene žene traže da istražitelji utvrde da li je pomenuti oficir, za koga tvrde da se simultano udvarao brojnim ženama, prilikom izvođenja ove prevare koristio satelitske telefone i kompjutersku opremu koja je u posedu Vlade SAD. Da podsetimo, Saleh je sve vreme izvodio prevaru iz Avganistana, gde je bio stacioniran pet godina kao član američke vojne misije u toj zemlji. Nismo sigurni da je po američkim propisima dozvoljena upotreba državne svojine u privatne svrhe. Domišljato, nema šta!

Ovih 11 žena, među kojima čak pet tvrde da su verene sa Salehom, traže od suda da Salehu bude uskraćena vojna penzija i druge beneficije kada se naredne godine povuče iz vojne službe. „Mi tražimo pravdu!“, izjavila je Luan Lindkvist, jedna od oštećenih žena, koja živi na Floridi.

Kada je video šta mu se sprema, Saleh se putem svog advokata izvinio damama, ali mu nije pošlo za rukom da tako smiri duhove. Utvrđeno je i da se on razveo od svoje supruge 1998. godine, odmah po dolasku u Avganistan.

Jedna od prevarenih žena izjavila je: „Imala sam sve razloge da verujem da je čovek za koga sam verena častan, pošten i iskren.“ Ona je pet godina bila u vezi sa Salehom i njegovo ponašanje shvata kao izdaju.

Advokat prevarenih žena izjavila je da su mnoge među njima sačuvale Salehove mejlove, slike i ostale uspomene. Većina žena upoznala je Saleha preko internet agencija za sklapanje brakova. Sada je zajednička nesreća ujedinila ove žene, pa su počele da se druže i privatno. Na kraju, one ipak imaju jednu zajedničku sponu – istog verenika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.