„Gole vesti“ dobile pojačanje

U ovoj rubrici smo već skrenuli pažnju na NakedNews, jedinstvenu kanadsku Internet-kompaniju, osnovanu decembra 1999. godine. Sve je započelo kao originalna (ili suluda, ili bizarna, kako god hoćete) ideja dvojice sadašnjih vlasnika iz Toronta, koji su naumili da stvore jedan sasvim novi „žanr“ – spoj striptiza i dnevnika.

Na adresi NakedNews.com su počeli da emituju vesti pod sloganom „Nemamo šta da krijemo“, pri čemu se ovaj moto nije odnosio na istinu, već na tela spikerki, koje su čitale vesti iz politike, ekonomije, sporta i zabave. Naravno, tu je bila i nezaobilazna vremenska prognoza, kojom su se vesti i završavale, u trenutku kada je već sva odeća bila na podu.

Neobična ideja je uskoro privukla veliki broj gledalaca – u ovom trenutku vlasnici tvrde da sajt beleži 6 miliona poseta mesečno. Na samom početku je program bio potpuno besplatan, a poslovni model se zasnivao na prodaji reklamnog prostora. Sa povećanjem broja korisnika, došlo se i do ideje o plaćanju pretplate za one korisnike koji žele da vesti gledaju neopterećeni reklamama i u „full size“ veličini slike.

Od skora je tim od četiri voditeljke pojačan i jednim muškarcem, 33-godišnjim Lukasom Tajlerom (Lucas Tyler), bivšim savetnikom u oblasti investicija, koji je odlučio da svoje zanimanje zameni čitanjem vesti i svlačenjem „do gole kože“. On je izabran na audiciji, između 200 kandidata, a njegovo pojavljivanje bi trebalo da, u većoj meri, privuče žensku populaciju. Potparol kompanije tvrdi da su žene, i u vreme bez muškog „pojačanja“, činile 25% ukupne publike. Ovaj procenat će možda biti uvećan, ali je za očekivanje i povećanja muškog dela, koji bi, takođe, mogao da bude zainteresovan za lepuškastog spikera.

I na kraju, neminovno pitanje: u čemu je vic? Zašto je kombinacija striptiza i vesti toliko privlačna za brojnu publiku? Zašto su mnogi spremni i da plate mesečnu pretplatu, ne bi li redovno gledali vesti u „full size“ modu? I šta je sledeće? Gole vesti udvoje? Utroje? Sa zmijom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.