Goli suši

Gladni ljudi, štapići za jelo u jednoj ruci, tanjir u drugoj, i mogućnost odabira najbolje suši rolnice.
"Koje parče preporučujete?", upitao je jedan mladić skoro golu brinetu dok je ležala na stolu noseći na sebi samo lišće banane i gaćice.
Goli suši, popularan u kosmopolitskim gradovima kao što su Njujork, San Francisko i London, stigao je i u kanadski Edmonton i lokalni restoran "Kai Asian Grill".
Gosti koji dolaze četvrtkom uveče jedu s osudno obučenog modela.
Izvršni partner restorana, Šon Lelašer, ističe da su ove "gole gejša noći", koje se četvrtkom dešavaju u restoranu, prava umetnost, a ne erotika ili nešto slično.
"Neki ljudi ne mogu da veruju, ali to nije ono što pomislite kada prvi put čujete za nešto ovakvo".
U skladu sa zdravstvenim propisima, suši ne sme da dodiruje kožu modela. Sva hrana se zbog toga nalazi na listovima banana.
Zdravstvena služba nije odgovorila na zahteve za komentarima povodom neobičnog posluživanja, ali Šon Lelašer tvrdi da su se inspektori uverili da su svi zdravstveni standardi zadovoljeni.
Biti ljudski tanjir za suši možda zvuči lako, ali opasnosti ovog posla uključuju soja sos koji kaplje i mogućnost da se rolnice otkotrljaju na najmanji pokret, izjavila je Kortni Oven, stara 18 godina, koja je zaposlena kao barmen i model za goli suši.
Kortni Oven je dodala da ovakav način posluživanja podrazumeva i to da su modeli izloženi hladnoći.
"Na početku je bilo hladno, ali kada je kuvar doneo topli suši, to mi je zagrejalo celo telo", izjavila je ona, poredeći to iskustvo s relaksacionom masažom toplim kamenjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.