Homer Simpson kao inspiracija sportistima

Ako volite da gledate seriju The Simpsons, sigurno ste primetili karakteristično, zanimljivo i ironično ime koje nosi lokalni bejzbol tim – Izotopi. U jednoj od epizoda popularne TV serije, navijački duh Homera Simpsona biva potpuno uništen vešću da njegov omiljeni bejzbol tim, Izotopi iz Springfilda, prelazi u drugi grad i postaje tim Izotopi iz Albukerkija. Ova epizoda dala je ideju momcima koji zaista igraju bejzbol u Albukerkiju. Oni su rešili da preuzmu ime iz crtanog filma, i danas pod imenom „Izotopi“ uspešno igraju svoje utakmice.

„Želeli smo da sa dolaskom našeg tima u Albukerki donesemo nešto što je zabavno i originalno“, kaže predsednik Izotopa. Za Izotope je renoviran veliki gradski stadion koji je sada dobio i specijalnu drive-in sekciju, gde navijači mogu da uživaju u utakmici u svojim kolima. Nekoliko kilometara od stadiona nalazi se američka laboratorija Sandia koja, između ostalog, skladišti nuklearni otpad. Drugim rečima, izgleda da Izotopi iz Albukerkija ipak opravdavaju svoje ime.

Lokalna štampa podržala je izbor ovakvog imena, ali gradonačelnik i nije baš oduševljen takvim potezom. „Ovo nije drugorazredni gradić gde naš tim mora da uzme ime iz nekog crtaća“, kaže on. Producenti serije The Simpsons nisu izrazili neko posebno negodovanje, ali se pitaju gde je u svemu tome njihova finansijska korist, pošto se ipak radi o korišćenju njihove ideje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.