Hrana – šta to beše?

Ženski svet sigurno zna kako to izgleda gladovati danima za vreme držanja rigoroznih dijeta, ali ovo što se dogodilo u Indiji prevazilazi sve neverovatne priče koje ste ikada čuli.

Prahlad Džani, 76-godišnji Indijac, tvrdi da je poslednjih 68 godina živeo bez hrane i vode, što lekari koji su ga posmatrali nisu uspeli da demantuju! Zaista zvuči krajnje neverovatno! Ovaj hindu vernik pristao je da se podvrgne 24-časovnom lekarskom posmatranju u jednoj bolnici u Ahmedabadu, na zapadu Indije. Odeven u crveni sari, ukrašen narukvicama i minđušama kao neko hindu božanstvo, Džani je uspeo da zbuni grupu od 40 lekara bolnice Sterling. Neurolog Sudhir Sah izjavio je da su lekari koji su deset dana pratili Džanija potvrdili da starac nije prekršio nijedan od svojih zaveta. Oni, međutim, napominju da ne postoji način da se proveri šta je radio poslednjih 68 godina.

Džani tvrdi da zna šta se dešava sa njim i da je odgovor jednostavan. On kaže da su ga bogovi blagoslovili i da je primio njihovu poruku kada mu je bilo osam godina. Kaže da eliksir života prima iz otvora svoje palate – tela, što mu omogućava da živi bez hrane i bez vode. Starac je napustio bolnicu i najavio da će se povući u svoju pećinu na planini Abu, koja se uzdiže u pustinji u susednoj državi Radžastan.

Da li je ova priča tačna ili ne, da li poverovati u takvo nešto ili ne i da li je uopšte to moguće izvesti – to ostaje na vama samima da zaključite, pošto ni sama nauka i konzilijum lekara nisu ništa konkretno uspeli da utvrde. Šta reći posle svega? Čudnog li sveta ima na ovoj zemaljskoj kugli. U svakom slučaju, nemojte probati sami ovako nešto. Možda vam hindu božanstva neće biti toliko naklonjena. Kad je reč o nesnosnim dijetama.. Izgladnjivanje vam sigurno neće pomoći da lepše izgledate. Zašto se odricati raznih zadovoljstava koje nam život pruža?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.