U trendu

Hteo bi nazad u zatvor

Bivši zatvorenik provalio je – nazad u zatvor!
Jedan čovek iz države Florida, u Sjedinjenim Američkim Državama, osuđen je na 15 godina zatvora zbog toga što je narušio svoj uslovni otpust tako što je pokušao da provali u okružni zatvor Brevard. Izgleda da se i zbog provale nazad u zatvor može dobiti prilična zatvorska kazna.
Sudija je na ovoliku kaznu zatvora osudio 25 godina starog Silvestera Džajlsa. Džajls je proglašen krivim u januaru ove godine zato što je nedozvoljeno boravio na zemljištu koje je u vlasništvu okružnog zatvora i zato što se opirao hapšenju.
Predstavnici zvaničnih vlasti navode da je Silvester Džajls pokušao da se popne na ogradu visoku 3,5 metara i da je probao da je preskoči. A ograda pripada okružnom zatvoru Brevard. Sve ovo dešavalo se u avgustu prošle godine. Silvester Džajls je uhvaćen nakon neuspešnog pokušaja preskakanja zatvorske ograde, a potom je i odveden u bolnicu zbog posekotina koje zadobio dok se penjao po bodljikavoj žici na zatvorskoj ogradi. Pušten je iz zatvora nedelju dana pre toga, nakon što je usvojena njegova nagodba za krivično delo ubistva.
Džajls je molio zatvorske policajce da ga odvedu nazad u zatvor, rekavši pri tom da se plaši puštanja na slobodu i odmazde od strane žrtvine porodice. Zvanični predstavnici uprave ovog zatvora kažu da ne mogu da ga vrate u zatvor, a Silvesteru Džajlsu su poručili da podnese zvaničnu molbu policiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.