U trendu

Hteo da spreči dete da promeni pol – sud mu oduzeo starateljstvo (video)

Želja sedmogodišnjeg Džejmsa iz Teksasa da živi kao devojčica i da ga zovu Luna napravila je razdor između njegovih roditelja, majka Ejn Georgulas podržava sina, otac Džefri ne želi da dozvoli da mu sin postane devojčica i tvrdi da dečak to radi na nagovor majke, prenosi B92.net.

Slučaj je završio na sudu, a sudska odluka je da majka dobije puno starateljstvo nad Džejmsom i njegovim bratom blizancem Džadom.

Gepostet von Save James am Freitag, 20. September 2019

Ejn, koja je po zanimanju pedijatar, tvrdi da je Džejms transrodan i da zagovara ideju hemijske kastracije i eventualne hormonske terapije. Dečak navodno voli da nosi haljine i odaziva se na ime Luna. Čak je dobila pismenu preporuku iz klinike „Dalas rejnbou terapi“.

„Preporučuje se da moj klijent Džejms Janger, poznat i kao Luna, postane pacijent klinike Dženezis kako bi mogla da dobije punu psihološku podršku za rodnu dismorfiju i potencijalno počela da uzima blokatore hormona“, napisali su iz klinike.

Psihijatar Bendžamin Albriton, koji je svedočio na sudu, nije saglasan s tim.

„Stručni svedoci sumnjaju da je Džejms sto posto uveren da je zapravo ženskog roda. Još ima neke fluidnosti u njegovom razmišljanju. Ni on ni njegov brat ne pate od depresije, teskobe, niti su agresivni. Džejms ne pokazuje nikakve znakove drugih psihičkih poteškoća“, rekao je on.

Očajni otac, koji je na Fejsbuku otvorio stranicu “Sačuvajmo Džejmsa”, čija je svrha da spreči ostvarivanje radikalne želje svog sina, tvrdi da dečak nosi haljine i odaziva se na ime Luna samo u prisustvu majke.

Here’s James, loving his daddy, just moments before leaving the protection of daddy. The world is praying for more scenes like this. Save James, save thousands of children!

Gepostet von Save James am Mittwoch, 23. Oktober 2019

„Verujem da se ne radi samo o emotivnom zlostavljanju nego to smatram vrstom seksualnog zlostavljanja, mešanja u seksualni identitet ranjivog dečaka. On u školu ide u haljinama i tamo koristi toalet za devojčice. Učitelji ga zovu Luna. Sve osobe od autoriteta u njegovom životu: mama, učitelji, školski policajac, bibliotekar, direktor škole, govore mu da je devojčica. Ja sam jedina odrasla osoba koja mu govori istinu, da je dečak“, rekao je Džefri Janger.

Gepostet von Anne Georgulas am Donnerstag, 6. September 2018

Takođe, smatra da se dečak tako ponaša zato što mu majka pokazuje ljubav samo kad se ponaša kao devojčica, piše Dejli mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)