U trendu

Hvatač zmija

Predstavnici policije tvrde da je hvatanje ogromne zmije na Floridi bilo – obična prevara.
Čovek koji je uhvatio ogromnog pitona u kanalizacionoj cevi na Floridi optužen je za zbijanje neslane šale nakon što su borci za zaštitu životinja otkrili da je on bio vlasnik zmije, a potom ju je ostavio u kanalizacionoj cevi kako bi inscenirao njeno hvatanje.
Džastin Metjus, profesionalni hvatač životinja, kasnije je priznao da je "inscenirao ceo događaj kako bi privukao pažnju na veliki problem neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca", izjavili su predstavnici Komisije za zaštitu riba i divljih životinja Floride.
Metjus je optužen za zloupotrebu telefonskog broja 911 za hitne intervencije i za to što je držao životinje na nedovoljno bezbedan način.
On je pozvao predstavnike medija da budu svedoci hvatanju i vađenju zmije iz kanalizacije u gradu Bradentonu u julu ove godine. Pored toga, tvrdio je da obavlja javnu uslugu jer su u opasnosti bila deca iz obližnje škole. Džastin Metjus je dodao da su susedi prijavili da su videli veliku zmiju u tom kraju.
Međutim, 47-godišnji Metjus je u stvari kupio burmanskog pitona od licenciranog prodavca reptila mesec dana ranije i na ilegalan način pustio zmiju u kanalizaciju. Potom je pozvao 911 i zatražio pomoć, izjavili su zvaničnici za zaštitu životinja.
Snimak hvatanja zmije bio je prikazan širom Floride, gde su burmanski piton i druge vrste zmija uzgajani u Everglejdsu nakon što su ih vlasnici kućnih ljubimaca neodgovorno pustili u divljinu. Zmije se smatraju pretnjom izvornim vrstama i država je dozvolila lovcima da ih hvataju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.