Izborite se sa dosadom!

Alan Caruba je osvedočeni borac protiv dosade. Godine 1984. on je osnovao i Institut koji se bavi ovim fenomenom – The Boring Institute. Namera je bila uočavanje dosadnih pojava, ličnosti i načina na koji nam mediji dosađuju. S vremenom, ova je organizacija prerasla u vrstu medicinske ustanove i započela borbu protiv dosade i davanje saveta svima onima kojima je straaašno dooosaadno. Pomenuti gospodin je, na taj način, postao prvi svetski stručnjak po pitanju dosade i njenih pratećih manifestacija, pritom izdavši i svojevrsni priručnik o borbi protiv ove „opasne“ (a možda i stvarno opasne) pojave.

Šta vas očekuje na web-prezentaciji „Instituta za dosadu“? Mnogo toga korisnog. Npr: godišnja top-lista najdosadnijih ličnosti iz javnog života, arhiva najdosadnijih od 1984. pa sve do danas, spisak najdosadnijih filmova i najdosadnijih događaja. Na homepage-u se nalazi i link koji zlokobno zvuči – „Boredom“s Victims“ (Žrtve dosade). Tek da vas podseti da je dosada opasna, preteća, užasna pojava, koju treba lečiti i sa kojom se treba boriti.

Pa, ko su najdosadnije ličnosti ove, 2000. godine? Na samom vrhu se nalazi voditelj američkog televizijskog šou-programa „Who Wants To Be A Millionaire?“, gospodin Regis Philbin. Za njim sledi Rosie O“Donnell, a dobitnik „bronzane medalje“ je istinski dosadna Britney Spears koja se sprema da, zajedno sa svojom mamom, napiše knjigu. Verovatno će i ovo štivo naći svoje mesto na listi opasnih pojava koje mogu da vam prenesu dosadu i učine vas njenom sledećom žrtvom.

Prethodnih godina su „čast“ da se na top-listi pojave imali, između ostalih, i Alec Baldwin, Prince William, Bill i Hillary Clinton, Madonna i Woody Allen. Što se tiče najdosadnijeg događaja godine 2000, „The Boring Institute“ daje apsolutnu prednost Olimpijskim igrama, za koje „doktor za dosadu“ Alan Caruba kaže: „Kruže glasine o tome da su ove godine održane u Australiji“.

Na slici: Britney Spears koja bi, ako se još malo potrudi, mogla da postane najdosadnija ličnost u narednoj godini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.