najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izložba savremene umetnosti – samo za pse

U Londonu je otvorena prva izložba savremene umetnosti namenjena – psima, koju su osmislili umetnici, veterinari i stručnjaci za pse, a sastoji se od četiri instalacije specijalno dizajnirane za čovekovog najboljeg prijatelja.

Pošto londonskim umetnicima sve teže pada da se probiju na sceni, smislili su način da privuku pažnju medija i nedavno otvorili izložbu u čijim eksponata će uživati ljubimci londonskih dama i gospode.

Autor izložbe Dominik Vilkoks rekao je da su izložbe savremene umetnoti oduvek budile pažnju ljudi kao izvor inspiracije i fascinacije, ali da nijedna do sada nije bila posvećna psima.

“Iako je ovo bio jedan od najtežih izazova sa kojima sam se suočio u svojoj karijeri, jedva čekam da vidim da li ću od radosnih repića dobiti odobrenje”, rekao je Vilkoks.

Među mnogobrojnim rekvizitima na izložbi su veliki bazen sa lopticama, instalacija koja simulira vožnju automobilom i mlazevi vode koji izleću iz prskalica u obliku posude za hranu, mameći pse da pokušaju da ih uhvate, piše Lonely planet, a prenosi portal Ljubimci.

Karte za izložbu, koja ce trajati samo tri dana, rasprodate su davno pre otvaranja, a ceo projekat deo je kampanje #PlayMore campaign organizacije More Than pet, koja je pokrenuta sa ciljem da se vlasnici pasa i mačaka postaknu da se što više igraju sa svojim ljubimcima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike