U trendu

Potiče sa 3 lekovita izvora: Najskuplja voda na svetu košta kao luksuzan automobil

Da vam neko kaže kako je boca vina ili vrhunskog viskija prodata za 56 hiljada evra, to vam ne bi zvučalo toliko neverovatno, budući da se to stalno dešava. Nasuprot tome, niko ne očekuje da bi neko dao ovoliko novca za flašu vode.

To se, međutim, upravo dogodilo na aukciji koju je organizovao Plan3t Foundation A.C. u luksuznom restoranu La Hacijenda de los Morales u Meksiko Sitiju, piše Punkufer.

Staklena flaša voda prekrivena zlatom dizajnirana je po uzoru na umetničko delo italijanskog umetnika Amadea Modiljanija, a osmislio ju je Fernando Altamirano, koji potpisuje i najskuplju bocu konjaka na svetu (Dudognon Heritage Henri IV).

Sredstva prikupljena aukcijom donirana su fondaciji za borbu protiv globalnog zagrevanja, a flašica od 750 ml upisala se u Ginisovu knjigu rekorda.

Voda za svaku bocu Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani dolazi iz tri izvora na Zemlji: Fidžija, Francuske i sa Islanda, ali to nije sve – svaka kap sadrži i čestice zlata kako bi bila alkalna i zdravija od obične vode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.