U trendu

Jezive igrice

Video igra pod nazivom "Gears of War" podigla je mnogo prašine na Majkrosoftovoj konferenciji za štampu ovih dana. Drugi deo igrice, "Gears 2", preuzima priču šest meseci nakon završetka radnje originalne igrice – "Gears of War". U drugom delu čovečanstvo se suočava s novom i smrtonosnijom pretnjom. Ova igra prikazuje nasilje još eksplicitnije od svog prethodnika. Da li je Majkrosoft malo preterao?
Igra "Gears of War" zabranjena je u Nemačkoj nakon što su razne organizacije tražile da se na nju stavi sertifikat kom uzrastu je namenjena. "Gears 2" pokriva veći deo iste sadržine, ali su dodati realističniji vizuelni efekti, dublji zaplet, a borba je koncentrisana na pokretljivost i dinamičnost.
Nisu samo grafika i zaplet ono što je uzburkalo strasti na konferenciji za štampu. Učesnici su imali priliku da vide jedan od mnogih delova igrice u kome se prikazuju scene ubijanja. Dok je u prvom delu igrice prikazana jedna scena napada izbliza, u kojoj glavni junak koristi električnu testeru kako bi iseckao neprijatelja, u drugom delu dodat je napad u kome on seče neprijatelja na polovinu – od prepona nagore. Na drugim mestima na demo snimku Klif Blesinski, proslavljeni glavni dizajner ove serije igara, pokazao je novu mogućnost – da se leševi neprijatelja koriste kao "živi štit" od kiše metaka koja zasipa glavnog junaka.
Igrica "Gears of War" dobro je prihvaćena kod mnogih iako je nasilje definitivno pojačano. Zabrana je stavljena na prodaju deci mlađoj od 16 godina. Da li će nemački cenzori drugačije misliti o nasilju prikazanom u ovom delu ostaje da se vidi – ali nemojte biti suviše sigurni u to.
Puštanje "Gears of War 2" očekuje se u novembru, tačno pred nastupajuće praznike, ali se veruje da će se igra moći videti i u julu na festivalu E3 trgovine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)