U trendu

Kada kupite ulje jednu stvar obavezno proverite, ovo skoro niko ne zna a važnije je nego što mislite

Pomoću ovog jednostavnog trika lako možete prepoznati da li je ono kvalitetno i čisto.

Uglavnom sve flaše maslinovog ulja izgledaju isto i poverovaćete onome što piše na etiketi. Međutim, stručnjakinja za integrativnu ishranu dr Kortni Svon kaže da kupovne marke maslinovog ulja nisu ni blizu istog kvaliteta, kao i da čak 75 do 80 odsto proizvoda na policama radnji nema veze s onim što na njima piše.

– Čak i ako na flaši ulja piše da je 100 odsto maslinovo ulje, to ne mora nužno biti tako jer proizvođači i trgovci zbog uštede često u maslinovo dodaju sojino ulje, ulje kanole i suncokretovo ulje – kaže dr Kortni.

Kako onda prepoznati da li je čisto maslinovo ulje zaista čisto?

– Dve su stvari karakteristične. Kada ga izlijete, treba da bude baš tamnozelene boje, a kada ga probate, ukus mu treba biti jako oštar – objašnjava dr Kortni.

Iako je i dalje važno da na flaši piše 100 odsto maslinovo ulje, ne treba, dodaje, svakom brendu verovati na reč, pa je dobro dodatno istražiti pre kupovine.

– Dobro maslinovo ulje ne poboljšava samo ukus jela već može tokom godina poboljšati i zdravlje, pošto je prepuno zdravih masnoća, antioksidanasa i vitamina i znatno je manje prerađeno od mnogih drugih – zaključila je.

(Espreso/Informer)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar