U trendu

Kako je osvajao Kazanova?

Svi znaju da je Kazanova bio najveći zavodnik svih vremena, ali tek nedavno su američki psiholozi otkrili kako mu je to polazilo za rukom.
Slavni ljubavnik rođen je u Veneciji 1725. godine, živeo je 73 godine i za to vreme imao zvanično 116 ljubavnica, a nezvanično još toliko. Nije bio naročito lep, ni bogat, imao je skromno obrazovanje, poticao je iz siromašnog sloja, ali je u svom naručju imao čitavu lepezu žena.
Kazanova je znao da žene žele da budu centar muškarčevog sveta. Tako je zbog jedne siromašne dame iznajmio petosoban apartman, a do njega ju je dovezao u gondoli punoj latica ruža. Žene nisu mogle da odole čoveku koji je zbog njih rizikovao život u dvoboju ili kršio zakone.
Dame vole tajne, šarmantni Italijan je to znao i svemu davao notu misterije. Kada je bio s ljubavnicom, nikome nije dozvoljavao da ih prekine, a hranu su im sluge dodavale kroz mali otvor na vratima. Njegova spavaća soba bila je puna ogledala i sveća – žene su se opuštale posmatrajući sebe dok vode ljubav, zbog čega su još više uživale i pružale.
Da bi pronikao u dušu suprotnog pola, Kazanova je satima razgovarao s potencijalnim ljubavnicama, navodeći ih da mu se poveravaju. On bi samo postavljao pitanja i slušao, a one bi neprekidno pričale. To nije bilo nimalo tipično za vreme u kojem je sve bilo podređeno jačem polu.
Zavodnik iz Venecije ništa nije prepuštao slučaju. Damama je za večeru posluživao ostrige i slatko vino, kojima su se pripisivale afrodizijačke moći. Organizovao je dolazak muzičara, koji su svirali ljubavne melodije, a žene je uvek gledao pravo u oči, ne skrećući pogled.
Imao je konstantnu želju za promenama. Lutao je od zemlje do zemlje, bavio se svim i svačim, bio je umetnik, ratnik, poljoprivrednik, sveštenik, pa čak i makro!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)