U trendu

Kako ko vežba?

Uskoro će doći proleće i lepši dani, a sa time i večiti problem, a to je osloboditi se zimske opuštenosti, ali i ponekog zaostalog viška kilograma. Evo kako na to gledati sa vedrije strane, ali, naravno, i ponešto naučiti.

Savršeni sportovi za Ovnove su ragbi, fudbal, džudo, karate, auto-trke i trke motocikala.

Biku odgovaraju one sportske discipline koje će mu omogućiti odmah vidljive rezultate. To su, pre svega, dizanje tegova i vežbe u gimnastičkoj sali, a na otvorenom terenu – golf.

Klizanje, kikboks, aerobik uz pratnju muzike idealni su za Blizance. Njima je najvažnije da sportska disciplina zahteva pažnju i dobre reflekse i, naravno, da ne izaziva dosadu.

Rak obožava vodu, ali tihu i toplu; plivanje u bazenu u društvu prijatelja za njega je pravi izbor. Od sportova na zemlji preferira mačevanje i ples, kao i aerobik.

Lavovi uživaju u jedriličarstvu i padobranstvu i rado meditiraju kako bi uspostavili unutrašnju ravnotežu.

Device i nisu neki ljubitelji sportova. Ipak, kada žele sebe da dovedu u red, prepuštaju se fizičkim aktivnostima, i to ozbiljno – najviše planinarenju i dugim šetnjama.

Vage su estete, zbog toga ne vole sportove u kojima se previše znoji i prlja. Tenis im je po ukusu.

Škorpije obožavaju da rone. Njihovu ratobornost i strast zadovoljiće istraživanje tajanstvenih morskih dubina i podvodnog sveta.

Strelci vole fitnes, ali i one sportove koji iziskuju maksimalno angažovanje nogu, kao trčanje, na primer. Vole i surfovanje na talasima i sve opasne i brze sportove.

Dobar izbor za Jarčeve su biciklizam i svi sportovi koji iziskuju usamljenost. Tu su i planinarenje, brzo hodanje i šetanje.

Joga se preporučuje Vodolijama. Ona im pomaže da ostvare ravnotežu između duha i tela.

Riba, pomalo lenja, anatomski prilagođena vodi, voli plivanje, ali i ples, klizanje i skijanje, kao i grupne sportove. Gimnastička sala je ne privlači, jer su takvi sportovi prava dosada za Ribe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.